Zougla Newsroom

Οι υπεύθυνοι κύκλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών καθώς και πρώην ιατροδικαστές, οι οποίοι εμπλέκονται ως τεχνικοί σύμβουλοι στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, σχολιάζοντας πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr που αναρτήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τίτλο «Σοκ: Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας – Εισέπνευσε τοξικό αέριο», διαψεύδουν την όποια συσχέτιση των αιτίων θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας με δήθεν ιατροδικαστικά ευρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο αρμόδιος για την ιατροδικαστική έρευνα στην υπόθεση αυτή, ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, διαψεύδει πως έχουν εντοπιστεί τέτοια ευρήματα κατά τη μέχρι τώρα ιατροδικαστική έρευνα. Τις χαρακτηρίζει, δε, «ψευδείς ειδήσεις». Επίσης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, εξηγεί πως ουδέποτε έφτασε στην κατοχή του φάκελος με τέτοιου είδους ευρήματα όπως αυτά που επικαλείται το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

Λίγο μετά της 20:00 ήρθε και η επίσημη διάψευση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται. 

Αθήνα 21/2/2022

   Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ.  Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ»

Θα κινηθεί νομικά ο πατέρας των τριών παιδιών 

Ο πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στη «Ζούγκλα» δήλωσε πως το δημοσίευμα αυτό είναι «fake» και πως προτίθεται να κινηθεί νομικά.

Μάνος ΔασκαλάκηςΕπί της ουσίας: Το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» επικαλείται ιατροδικαστική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε πριν από πολύ καιρό και από την πρώτη στιγμή μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με το εύρημα, το παιδί πέθανε από εισπνοή τοξικού ή δηλητηριώδους αερίου και μάλιστα φέρει αλλοιώσεις στη μύτη από την εισπνοή αυτή. Κατά τους ιατροδικαστές, η παραπομπή σε ένα τέτοιο εύρημα αποτελεί επιστημονική ακροβασία, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με επιστημονικά δεδομένα. Επίσης, ο ιατροδικαστής κ. Μπουζιάνης αφήνει να εννοηθεί πως, εάν υπήρχε ένα τέτοιο εύρημα, θα το γνώριζε ο ίδιος, γιατί είχε εμπλακεί αρμοδίως σε αυτή την ιατροδικαστική εξέταση.

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει τίποτε σε αυτή την αναφορά περί τοξικού ή δηλητηριώδους αερίου, που να επιβεβαιώνεται από πραγματικά στοιχεία ή και να εξηγείται από επιστημονικά δεδομένα.

Το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που διαψεύστηκε:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης