Σε φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης για τους «στημένους» πυροβολισμούς έξω από το  σπίτι του στο Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (5-2) για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού και για ψευδή καταγγελία στις αρχές της «επίθεσης άγνωστων δραστών»,  σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την αστυνομική φρούρησή του, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο παρουσιαστής απαλλάχθηκε ομόφωνα από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε όπως πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά.

Ένοχοι, είτε ομόφωνα είτε  κατά πλειοψηφία,  άλλοι δύο κατηγορούμενοι  για την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή  οι οποίοι καταδικάστηκαν ο ένας σε ποινή φυλάκισης 32 μηνών και ο δεύτερος, σε φυλάκιση 29 μηνών. Και οι δύο ωστόσο, αναμένεται να αποφυλακιστούν, αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους.

Ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης