Υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο σε δέκα νομούς της χώρας και ενώ το εθνικό lockdown έχει παραταθεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη χθεσινή του ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανέφερε συγκεκριμένα ότι τις τελευταίες μέρες, παρά τα περιοριστικά μέτρα, παρατηρούνται περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. 

Ωστόσο, ο δείκτης διάδοσης Rt του ιού παραμένει κάτω από το 1, και συγκεκριμένα στο 0,86, ενώ ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,3%. Παρ΄ όλα αυτά, φαίνεται ότι σε κάποιους νομούς θα επιβληθούν ακόμα πιο αυστηρά lockdown για το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί οι νομοί είναι οι εξής:

· Κιλκίς,

· Ξάνθης,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· Πιερίας,

· Δράμας,

· Θεσσαλονίκης,

· Κοζάνης,

· Ροδόπης,

· Γρεβενών,

· Πέλλας και

· Λάρισας.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων, που συνεδρίαζε χθες Τετάρτη χωρίς να καταλήξει σε πόρισμα, ζητεί άμεσα επιπλέον μέτρα και σε περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα, όπου επίσης η κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη. Σήμερα αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις και δεν αποκλείεται μέχρι το μεσημέρι να ανακοινωθούν τα ειδικά μέτρα ανά περιοχή.

Εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση, δεν θα ισχύσει γι’ αυτές τις περιοχές το μέτρο του ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ πιθανότατα να διακοπεί και το click away. 

Συσκέψεις Χαρδαλιά με φορείς της Θεσσαλονίκης για τη διαχείριση της πανδημίας

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων σχετικά με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Αρχές για την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των εορτών.

Ο κ. Χαρδαλιάς στις 16:30 θα βρίσκεται στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, τους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτριο Τσαλικάκη αντίστοιχα, καθώς και τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Στη συνέχεια, στις 18:00 θα συναντηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με συμμετοχή του αναπληρωτή γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, Γεώργιου Δούβαλη, του συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, Σπυρίδωνα Βαρσάμη, καθώς και στελεχών του δήμου.

Στις 19.30 ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο Δημαρχείο Πανοράματος με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο και δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τον αντιπρόεδρο και δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και τον γενικό γραμματέα, δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Βασίλη Γάκη, ενώ θα συμμετάσχει και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Τέλος, στις 21:00, ο κ.Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, ταξίαρχο Δημήτριο Κοντογιάννη, και τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Νικόλαο Αθάνατο, με συμμετοχή όλων των διοικητών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σταθμών και Κλιμακίων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Στην Κοζάνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Την Κοζάνη επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα παρευρεθεί σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για θέματα που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, οι διοικητές του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ο γιατρός συντονιστής του ΕΟΔΥ της Περιφέρειας, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας, ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης