Την αδιαφορία του Δήμου Αχαρνών καταγγέλλει μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των συστεγαζόμενων 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων, με αφορμή υλικές ζημιές που υπέστη το σχολικό συγκρότημα στις αρχές Ιανουαρίου.

Η καταγγελία στο zougla.gr έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαι από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 26ου & 29ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Στις 10/1 είχαμε πτώση σοβάδων στο 26ο και στο 29ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε παιδιά. Απευθυνθήκαμε στον Δήμο Αχαρνών και μας έδιωξε λέγοντας ότι είναι αρμοδιότητα της ΚΤΥΠ. Απευθυνθήκαμε στην ΚΤΥΠ, μας ξαναέστειλε στον Δήμο, αλλά μας έστειλε κλιμάκιο να ελέγξει. Το κλιμάκιο διαπίστωσε σάπια στέγη, ταβάνια να στάζουν και σε επτά σχολικές αίθουσες ετοιμόρροπους σοβάδες έτοιμους να πέσουν στα κεφάλια των μαθητών.

Η ΚΤΥΠ με παρόντες εκπροσώπους του Δήμου από την τεχνική υπηρεσία μας είπαν ότι είναι ευθύνη του Δήμου Αχαρνών, κάτι που το αποδέχτηκαν, ενώ πριν μας κορόιδευαν παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με την ασφάλεια των παιδιών και ο ίδιος ο Δήμος με τους εκπροσώπους του από την τεχνική υπηρεσία. Έκτοτε ο Δήμος Αχαρνών συνεχίζει να μας κοροϊδεύει και κωλυσιεργεί σκόπιμα για να κερδίσει χρόνο συνεχίζοντας να παίζει με τις ζωές των μαθητών, αφού δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία για να διαφυλάξει την ασφάλεια των μαθητών και μας διώχνει προβάλλοντας συνεχώς αναβολές και προφάσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρισκόμαστε ως γονείς αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου σε απόγνωση, μιας που μέρα με την μέρα μπορεί να συμβεί το κακό στα παιδιά. Δεν ξέρουμε πού αλλού να απευθυνθούμε ζητώντας την προστασία των παιδιών μας. Η δημοσιοποίηση του προβλήματός μας καθίσταται ως η τελευταία μας ευκαιρία έτσι ώστε ο Δήμος Αχαρνών να κάνει επιτέλους τη δουλειά του.

Ενημερώνουμε επίσης ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει επίσημα καταγγελθεί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης