H απάντηση της Ζούγκλας στη θρασύτατη ανακοίνωση Μαρινάκη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, 20:21
H απάντηση της Ζούγκλας στη θρασύτατη ανακοίνωση Μαρινάκη

Η μακρόχρονη οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα εδώ και οκτώ χρόνια προκάλεσε παράλληλα, δυστυχώς, απαξίωση των θεσμών. Αυτή η υποχώρηση του πλαισίου που θωρακίζει την κοινωνία και τους πολίτες δημιούργησε κενά. Κάποιοι, αρκετοί, έσπευσαν να «συμπληρώσουν» αυτά τα κενά επιδιώκοντας να κυριαρχήσουν. Κάπως έτσι αρχίζει η βασανιστική πορεία μίας συντεταγμένης Πολιτείας προς την μετάλλαξη της σε ένα μόρφωμα που επιτρέπει την δραστηριότητα των καρτέλ και των θεσμικών συμμοριών. Κάπως έτσι διολισθαίνει μία χώρα και παραδίνεται στα χέρια του θεσμικού υποκόσμου.

Η υπόθεση Βαγγέλη Μαρινάκη και των συν αυτώ, παραπέμπει στη διαμόρφωση χαρακτηριστικών Κολομβίας, σε μία μικρή έστω, ευρωπαϊκή δημοκρατία. Μία δραστηριότητα η οποία είναι πολυσχιδής και απλώνεται σε σχήμα σπιράλ με πλοκάμια που συνδέονται μεταξύ τους.

Ο εφοπλιστής διαθέτει κατά τεκμήριο οικονομική ισχύ. Η ισχύς αυτή του επιτρέπει να διαμορφώσει ειδικές σχέσεις με το πολιτικό κατεστημένο που λόγω συγγένειας και εντοπιότητας τυγχάνει να είναι αυτό του ευρύτερου χώρου της Δεξιάς. Θα μπορούσε και να είναι διαφορετικά τα πράγματα αλλά λόγω συγκυριών, αυτή η ειδική σχέση με πολιτικά πρόσωπα και δομές διαμορφώνεται εντός του πολιτικού χώρου της Νέας Δημοκρατίας. Η οικονομική ισχύς επιτρέπει επίσης την καλλιέργεια επαφών οι οποίες ενδεχομένως καταλήγουν σε δεσμεύσεις με κέντρα εξουσίας, όχι μόνον οικονομικής που θα επέτρεπαν, αν χρειαστεί, την διευκόλυνση των επιδιώξεων του ανθρώπου που κινεί τα νήματα. Εν προκειμένω του εφοπλιστή. Χρειάζεται ακόμη ένα βασικό εργαλείο που προσφέρει την δυνατότητα κοινωνικής διείσδυσης. Τη δυνατότητα αυτή προσφέρει και με το παραπάνω ένα προσφιλές  και λαϊκό άθλημα που βασίζεται στην οπαδικότητα. Το ποδόσφαιρο. Αν κανείς προσθέσει και μία σοβαρή δόση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν μάλιστα αυτή η τοπική εξουσία αφορά το μεγάλο λιμάνι της χώρας, τότε το απόλυτο μίγμα άσκησης εξουσίας είναι πλήρες.  

Όμως η οικονομική ισχύς σε συνδυασμό με τις πολιτικές σχέσεις και των έλεγχο κέντρων εξουσίας ,διευκολύνουν την επέκταση της επιρροής μέσω του βασικού εργαλείου διαμόρφωσης της κοινής γνώμης που είναι τα ΜΜΕ. Έχουμε και λέμε. Εφοπλισμός – επιχειρήσεις, πολιτικές σχέσεις, κέντρα εξουσίας, ΜΜΕ, μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα , Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το σπιράλ με τα αλληλοτεμνόμενα πλοκάμια είναι αποτυπωμένο πάνω στον κοινωνικό χάρτη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ,αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Μαρτίου εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει όλα όσα δημοσιεύθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα περί της δολοφονική απόπειρας κατά του διεθνούς διαιτητή Θανάση Τζήλου. Η δημοσίευση των στοιχείων του προανακριτικού υλικού προκάλεσε μία χιονοστιβάδα νέων δημοσιευμάτων, σχολίων και αναπαραγωγής συμπερασμάτων.

Εκ των δημοσιευθέντων στοιχείων προκύπτει σαφής και ευθεία σχέση μεταξύ της ιδιοκτησίας και του ανώτερου στελεχιακού δυναμικού της εταιρείας Capital, του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και των στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους δύο από τους τρείς δράστες της δολοφονικής απόπειρας κατά του διαιτητή Τζήλου στη Λάρισα, το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου του 2018.

Από τα διαγράμματα στα οποία είναι αποτυπωμένες οι συνομιλίες των δραστών Δημήτρη Ματαντά και Χρήστου Πρωτογεράκη προκύπτει πως οι δύο κακοποιοί συνομιλούσαν με τον Νίκο Συντυχάκη, άμεσο συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Κωνσταντίνο Καραπαπά, διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, άλλους υπαλλήλους στην εταιρεία Capital, δύο εν ενεργεία Υπαστυνόμους ,ένας εκ των οποίων είχε υπηρετήσει στην προσωπική ασφάλεια του εφοπλιστή, και έναν προσωπικό μπράβο του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος εμπλέκεται στην βίαια αρπαγή δημοσιογράφου (του Πάρι Κουρτζίδη)  από το ξενοδοχείο Hilton, μέρα μεσημέρι τον Μάρτιο του 2018.

Δημήτρης Ματαντάς , ένας εκ των φερόμενων δραστών της εγκληματικής ενέργειας κατά του διαιτητή Θανάση Τζήλου, ο οποίος καταζητείται

Αυτά τα στοιχεία δεν τα εντόπισε κανένας δημοσιογράφος. Τα εντόπισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας η οποία και κατέληξε σε ορισμένα συμπεράσματα. Τον λόγο τώρα τον έχουν οι Εισαγγελείς.

Χρήστος Πρωτογεράκης, ο δεύτερος φερόμενος δράστης της εγκληματικής ενέργειας κατά του διαιτητή Θανάση Τζήλου

Στην ανακοίνωση του ωστόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπαινίσσεται πώς όλα τα στοιχεία που προέρχονται επίσημα από το προανακριτικό υλικό το οποίο συγκέντρωσε η ΕΛΑΣ,είναι ψευδή  αλλά και πώς η δημοσιογραφική πέννα σε συνδυασμό με κυβερνητικά κέντρα εξουσίας επιδιώκουν να «παρασύρουν» την κοινή γνώμη και τους πολίτες.

Νίκος Συντυχάκης, άμεσος συνεργάτης και μεγαλοστέλεχος της Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν εξηγεί το γιατί οι συνομιλητές των δραστών της δολοφονικής απόπειρας κατά του διαιτητή Τζήλου είναι συνεργάτες του ούτε το ότι το δίκτυο των επαφών των δύο δραστών απλώνεται μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας Capital και οργανωμένων οπαδικών δομών τη ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω συγκεκριμένων προσώπων και στελεχών.

Τα δημοσιευθέντα στοιχεία δεν ανήκουν στον χώρο της δημοσιογραφικής φαντασίας ούτε και αποτελούν προϊόν στημένης συνωμοσίας όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιδιώκει να παρουσιάσει την αστυνομική έρευνα. Εμπεριέχονται στα ενυπόγραφα διαβιβαστικά των ανακριτικών αρχών προς τους Εισαγγελείς.

Κων/νος Καραπαπάς, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ο εφοπλιστής ομιλεί περί στοχοποίησης του. Δεν εξηγεί ωστόσο το γιατί τα τελευταία χρόνια η Δικαιοσύνη και οι αρχές ασφαλείας ασχολούνται με το άτομό του. Είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων παιγνιδιών στο ποδόσφαιρο. Είναι το όνομα του εφοπλιστή και των συνεργατών του που εμπλέκονται στην υπόθεση NOOR1 και τους τρείς τόνους ηρωίνη που διακινήθηκε από τον Περσικό στην Ελευσίνα. Είναι οι εταιρείες ιδιοκτησίας του και οι άμεσοι συνεργάτες του που εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής ενέργειας κατά του διαιτητή Τζήλου. Ποιος έχει λοιπόν στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη αν δεν είναι ο ίδιος ο εαυτός του;

Πλησιάζουν πια οι εκλογές. Το πολιτικό κλίμα είναι φορτισμένο. Η πόλωση προφανής και δυστυχώς κλιμακούμενη. Σφάζονται παλληκάρια στην ποδιά της εξουσίας με λίγα λόγια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θαρρεί πώς με ανακοινώσεις και συναισθηματικές προτροπές προς  οπαδούς και εκπροσώπους συμφερόντων , μπορεί να στείλει την μπάλα στην εξέδρα. Μόνον που ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η Πολιτική ανήκουν στον χώρο που γνωρίζει καλά. Αυτόν της κερκίδας. Στα γήπεδα μπορεί να αναστενάζει η Ελλάδα ,αλλά η κάθε πράξη ,η κάθε ενέργεια, πληρώνονται εφάπαξ στον κοινωνικό στίβο, στα πολιτικά έδρανα και τα εδώλια.

Διαβάστε την προσωπική ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Οι πρόθυμοι της δημοσιογραφικής υποκουλτούρας, σε αγαστή συνεργασία με τις επιθυμίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουν τη χιλιοπαιγμένη παράστασή τους, επιδιώκοντας να κατασκευάσουν διώξεις και ενόχους, εκμεταλλευόμενοι εγκληματικές πράξεις για την εξυπηρέτηση των πολιτικών επιδιώξεών τους. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες «υποθάλπτουν» βολικούς παραγοντίσκους, κακουργηματικώς καταδικασθέντες για απιστία κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, διατηρώντας τους στα αξιώματά τους. 

Ευτυχώς, πλέον, τέτοιες εγκληματικές μεθοδεύσεις, όπως η νέα στοχοποίησή μου, οι λόγοι και οι σκοποί που αυτές υπηρετούν, γίνονται εύκολα αντιληπτές από κάθε πολίτη αυτής της χώρας, αφού τα έργα και οι ημέρες μου, αλλά και των σκευωρών, είναι σε δημόσια θέα. Άλλωστε, αυτήν τη φορά, οι γνωστοί τσιπροβαξεβάνηδες και οι ομόσταβλοί τους, παίζοντας τα ρέστα τους, απέφυγαν να κρατήσουν και τα προσχήματα, καθιστώντας συνένοχη τη δημόσια τηλεόραση, την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε, για να φέρουν εις πέρας τις εγκληματικές τους επιδιώξεις. Πρόκειται για νοσηρούς εγκεφάλους, που διαβιούν σε ένα σιχαμένο βούρκο, γεμίζοντας με λάσπες όποιον αρνείται να υποταχθεί στις «παραγγελιές» τους. 

Απέναντι στη νέα αθλιότητα απαντούν τα ίδια τα πραγματικά γεγονότα. Δυστυχώς για όλους αυτούς, ούτε αυτήν τη φορά προτίθεμαι να υποκύψω στις όποιες επιθυμίες εκδηλώνει μία επικίνδυνη, για την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας, δημοσιογραφικό-πολιτική συμμορία. Ευτυχώς, όμως, που ακόμη στην Ελλάδα δικάζουν οι δικαστές και όχι οι εκπρόσωποι του παρακράτους. Τέλος, ο Ολυμπιακός κι εγώ προσωπικά, πάντοτε έγκαιρα και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, καταδικάζουμε κάθε εγκληματική ενέργεια, ιδίως όσες εκδηλώνονται στον χώρο του αθλητισμού, που υπηρετούμε χρόνια τώρα με προσωπική αυταπάρνηση και θυσίες. Οι ευθύνες θα αποδοθούν δίκαια στους απανταχού εγκληματίες. Είμαστε σίγουροι, να είστε και εσείς
».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, 20:56