Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο, λόγω της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες από μετανάστες, ενώ αποτίμηση της κατάστασης πραγματοποιήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μεθόριο είναι αυξημένα τα μέτρα επιτήρησης από τους συνοριοφύλακες, καθώς από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν ομάδες μεταναστών που λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και της πτώσης της στάθμης του Έβρου ενδέχεται να επιχειρήσουν παράνομη διέλευση με βάρκες και στη συνέχεια πεζή στην ενδοχώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κασκαρέλη – Φιντάν για την παράτυπη μετανάστευση

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης συζητήθηκε χθες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν με τον ομόλογό του Βασίλη Κασκαρέλη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Έλληνας υπουργός Eξωτερικών συνεχάρη τον Φιντάν για την ανάληψη των καθηκόντων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Έκκληση ΜΚΟ για 330 εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα του ποταμού Έβρου

Για τρία καραβάνια μεταναστών, συνολικά 330 ατόμων, τα οποία έχουν καταλήξει σε νησίδα στη μέση του ποταμού Έβρου, έκανε χθες το βράδυ έκκληση ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι τρεις ομάδες των μεταναστών προήλθαν από το τουρκικό έδαφος και βρίσκονται σε νησίδα έξω από τη Νέα Βύσσα.

Οι προσφυγικές ροές στην περιοχή του Έβρου έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα, λόγω της βελτίωσης του καιρού και της πτώσης στη στάθμη των νερών του ποταμού. Τις καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες εκμεταλλεύονται σύγχρονοι δουλέμποροι, οι οποίοι οδηγούν δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σε εδάφη που θα επέμβουν για διάσωση οι Έλληνες συνοριοφύλακες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης