ΠΚ

Ένας επιχειρηματίας της γειτονιάς, μέλος του κυβερνώντος κόμματος, Επίτροπος στην εκκλησία του λόφου Σκουζέ, φωτογραφημένος με τους κομματικούς ηγέτες της Κεντροδεξιάς και της συντηρητικής Δεξιάς αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο και  Μητροπολίτες. Η σύζυγός του στέλεχος και αιρετή της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Αθηναίων στο 5ο διαμέρισμα Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, μία οικογένεια όπου ο πατέρας είναι κατά την Αστυνομία «τελειωμένο πρεζάκι» , τακτικός τρόφιμος των φυλακών,  η μητέρα επίσης «χωμένη στα ναρκωτικά» πάντα κατά την Αστυνομία. Γύρω της οκτώ παιδιά μεταξύ των οποίων και η δωδεκάχρονη. Πρόκειται για την επιτομή της εκμετάλλευσης από έναν πατριώτη και θεοσεβούμενο πολίτη υπεράνω υποψίας, μίας οικογένειας λούμπεν που ζει στο περιθώριο και όπου τα παιδιά δεν μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές και σχετικά ομαλό περιβάλλον.

Η Αστυνομία εδώ και τρεισήμισι εβδομάδες παρακολουθεί τον επιχειρηματία Ηλία Μίχο , την μητέρα της δωδεκάχρονης, την ίδια την δωδεκάχρονη. Παρακολουθεί κυρίως όσους έχουν καταγραφεί με μηνύματα στα δύο iPhone του δωδεκάχρονου κοριτσιού.  Τα τηλέφωνα είναι στα χέρια της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή. Με απόλυτη μυστικότητα μία αστυνομικίνα διατήρησε το προφίλ του κοριτσιού και συνέχισε να «κλείνει ραντεβού». Στον τόπο της συνάντησης έφθαναν οι «πελάτες» οι οποίοι και φωτογραφίζονταν από αστυνομικούς. Από αυτές τις φωτογραφίες αναγνωρίστηκαν οι δέκα άνδρες από την δωδεκάχρονη. Συνολικά 23 άτομα έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία.

Επισημαίνεται πώς στο διαδικτυακό προφίλ η δωδεκάχρονη εμφανίζεται μακιγιαρισμένη για να δείχνει μεγαλύτερη. Όντως και όπως φαίνεται ο βιαστής – μαστροπός ανηλίκων και θεοσεβούμενος πατριώτης την παρουσίαζε ως έφηβη 16 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε να κάνουμε με μία υπόθεση – επιτομή μίας διαβρωμένης τοπικής κοινωνίας όπου οι πρωταγωνιστές, όλοι οι ενήλικοι πρωταγωνιστές, διαδραματίζουν ρόλους και έχουν ευθύνες ευθέως ανάλογες του ρόλου τους. Άλλοι είναι θύτες και άλλοι τα θύματα.

Ο τοπικός κομματικός και θρησκευτικός «φεουδάρχης» ηγείται μηχανισμού διακίνησης ανηλίκων με πελάτες που αλιεύονται μέσω πλατφόρμας γνωριμιών στο Internet. Ο φεουδάρχης διατηρεί την έξωθεν καλή μαρτυρία. Διατηρεί και μηχανισμό καταστολής μέσω απειλών . Η τοπική omerta αποτελεί το μείζον μέσο αυτοπροστασίας του.

Η Αστυνομία ισχυρίζεται πώς όλη η γειτονιά ήταν ενήμερη. Πώς όλοι ήξεραν τα πάντα αλλά κανείς δεν άνοιγε το στόμα του. Δύο ακριβά κινητά τηλέφωνα, ένα καινούργιο ποδήλατο και κάποιες συμπεριφορές κέντρισαν το ενδιαφέρον και την περιέργεια του θείου της δωδεκάχρονης. Αυτός άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι. Ούτε η μητέρα, ούτε ο πατέρας, ούτε και η γιαγιά.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιμεριστούν οι ευθύνες και θα αποκαλυφθούν οι ρόλοι. Θα διαλευκανθεί επί παραδείγματι πώς βρέθηκαν 30 ευρώ από «πελάτη», δηλαδή από βιαστή της δωδεκάχρονης σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου του κοριτσιού.  Με λίγα λόγια, κάποιοι ενήλικες που σήμερα κρύβονται πίσω από τις διαδικασίες θυματοποίησης τους, ενδεχομένως να εμπλέκονται σε διαφορετικούς βαθμούς και επίπεδα σε αυτήν την βρωμερή ιστορία, στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την μύτη της Εκκλησίας και της δημοτικής και πολιτικής εξουσίας. Δεν είναι σινεμά, δεν πρόκειται για διεστραμμένη λογοτεχνία. Έχουμε να κάνουμε με μία αδήριτη πραγματικότητα.

Λέγεται πώς στα 213 ονόματα της λίστας των «πελατών» ξεχωρίζουν κάποιοι δημοσιογράφοι και ηθοποιοί, γιατροί και δικηγόροι. Είπαμε. Έχουμε να κάνουμε με την επιτομή της διαστροφής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης