Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στου Ζωγράφου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 10:23
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στου Ζωγράφου

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου και εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης -μέσα από τον μαντρότοιχο-, το πρωί της Δευτέρας.

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί για έρευνες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το ύποπτο αντικείμενο για το οποίο ειδοποιήθηκαν αρχικά, ήταν εκρηκτικός μηχανισμός. Bρέθηκαν συγκεκριμένα συνδεδεμένα καλώδια, ρολόι και ένα μπουκάλι - το περιεχόμενό του δεν είναι γνωστό μέχρι τώρα - μέσα σε σακίδιο.

Οι πυροτεχνουργοί τον εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ο μηχανισμός θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα. Ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα μπλε δοχείο μέσα στο οποίο ήταν καρφωμένος σιδερένιος σωλήνας. Υπήρχαν καρφιά αλλά και άγνωστη εκρηκτική ύλη. Κάποια καλώδια που έβγαιναν μέσα από τον σωλήνα, κατέληγαν σε ένα μεγάλο ρολόι ενώ οι δράστες τον είχαν βάλει σε ένα σακίδιο. Η πρώτη εικόνα των ειδικών κάνει λόγο για έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί λίγες ώρες πριν.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Στο σημείο ερευνούν και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Το ύποπτο αντικείμενο εντόπισε περί τις 09:00 το πρωί αστυνομικός που πήγαινε στο ΑΤ για να αναλάβει την υπηρεσία του, ο οποίος και ειδοποίησε τους πυροτεχνουργούς.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 13:29