Στο Αρκαλοχώρι βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, ο οποίος μαζί με τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, και τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέπτεται την πληγείσα από τον χθεσινό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ περιοχή.

Ο κ. Παππάς και ο κ. Ζαχαριάδης βρέθηκαν στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί και ενημερώθηκαν από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, τον συντονιστή επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος, υποστράτηγο Μάριο Αποστολίδη και τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο όπου φιλοξενούνται μέσα σε σκηνές οι πληγέντες πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ είδαν από κοντά τις καταστροφές που έχουν υποστεί κτίσματα στην περιοχή και ζήτησαν από την κυβέρνηση να δείξει την ετοιμότητα που απαιτεί η κατάσταση.

«Επισκεπτόμαστε, με εντολή του προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, τις πληγείσες περιοχές για να διαπιστώσουμε την εξέλιξη του φαινομένου και τις καταστροφές που έχουν γίνει σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Ενημερωθήκαμε πριν από λίγο από την πολιτική ηγεσία και τον δήμαρχο και σε λίγα λεπτά θα έχουμε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες και τα αιτήματά τους, και τα θέματά τους να μην ξεχαστούν όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Με αυτή την έννοια πρέπει να γίνει πλήρης, γρήγορη και άμεση καταγραφή των ζημιών, ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση για την επαναφορά της κανονικότητας στην καθημερινότητα των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κοντά στα προβλήματα των πολιτών και θα πιέσει με θετικό τρόπο την κυβέρνηση και θα συνδράμει σε δήμο και περιφέρεια με κάθε τρόπο και θα βρεθεί δίπλα στους πολίτες που περνάνε δύσκολες ώρες» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τον Ερυθρό Σταυρό, που βοήθησαν στην κατάσταση που δημιουργήθηκε, «πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να δοθούν οι αποζημιώσεις, οι άμεσες των 600 ευρώ, των 5.000 για τις κατοικίες και των 8.000 για τις επιχειρήσεις και να προχωρήσει η καταγραφή πολύ γρήγορα, ειδικά για όσους έχουν εκτεταμένες ζημιές στις περιουσίες τους. Πρέπει, επίσης, να δοθεί και το επίδομα τηλεπικοινωνιών, που η δική μας κυβέρνηση είχε θεσπίσει, καθώς και να εξεταστεί η παραχώρηση ενός έκτακτου εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ανθρώπους των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Φανταζόμαστε ότι η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ είναι από τα αυτονόητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ενημέρωση, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, ο κόσμος πρέπει να έχει ψυχραιμία και να δείξει προσοχή… Κάναμε καθαρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη θέση της επισπεύδουσας αντιπολίτευσης, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να απαλύνει η πολιτεία τον πόνο που προκάλεσε η φυσική καταστροφή. Δεν θέλουμε να δούμε φαινόμενα που είδαμε σε άλλες φυσικές καταστροφές. Με λύπη θα αναφέρω το τι συνέβη στη Λάρισα, στο χωριό Δαμάσι. Έξι μήνες μετά τον σεισμό τα χαλάσματα βρέθηκαν στην ίδια θέση. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών πρέπει πολύ γρήγορα να κάνουν τις καταγραφές και να ξεκινήσει το μάζεμα των χαλασμάτων, που μπορεί να αποτελέσουν εστία κινδύνου και ατυχημάτων. Αυτό είναι ύψιστη ανάγκη και δηλώνουμε από τώρα τη διάθεσή μας για συνεννόηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης