Συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε μια 43χρονη η οποία χτυπούσε την 68χρονη μητέρα της και την απειλούσε, λέγοντας «θα σε θάψω ζωντανή».

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ενοχή για δύο αδικήματα που σχετίζονται με ενδοοικογενειακή βία, ενώ της επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Να μην διαμένει στην οικία της παθούσας, ούτε να την προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων. Ακόμη, υποχρεούται να παρακολουθήσει συνεδρίες με κοινωνικό επιμελητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό καταγράφηκε το απόγευμα της 10ης Απριλίου, στην περιοχή Θεσσαλονίκης. Γείτονες της 68χρονης, η οποία πάσχει από άνοια, ενημέρωσαν την αστυνομία και η κόρη συνελήφθη, ενώ η παθούσα διακομίστηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου εισήχθη για νοσηλεία στη χειρουργική κλινική.

«Άκουσα φωνές. Η γυναίκα καλούσε σε βοήθεια  “Μη με χτυπάς άλλο”, έλεγε. Και η κόρη έλεγε ότι “αν συνεχίζεις να φωνάζεις, θα σε θάψω ζωντανή” κατέθεσε μια γειτόνισσα. Επισήμανε ακόμη, ότι και στο παρελθόν συνέβησαν ανάλογα περιστατικά.

Κατά την απολογία της, η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι: «Εκείνη την ημέρα (σ.σ. η μητέρα) είχε ξηλώσει τις κουρτίνες. Είχε σπάσει το κουρτινόξυλο. Δεν την χτύπησα ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χτυπούσα τα πράγματα. Οι εκδορες προκλήθηκαν από προηγούμενο πέσιμο. Δεν είπα “θα σε θάψω”. Δεν εργάζομαι, ζω από τη σύνταξη της μητέρας μου. Επικοινώνησα με την πρόνοια για να έρχεται κάποιος νοσηλευτής. Δεν υπάρχει κάποιος να την προσέχει». Η ίδια παραδέχτηκε ότι παλαιότερα είχε καταδικαστεί για χρήση ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται αξιόποινες παραλείψεις από τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας που γνώριζαν, αλλά δεν παρείχαν την κατάλληλη αρωγή. Παράλληλα, ζήτησε να γίνουν άμεσα ενέργειες υποστήριξης προς την παθούσα.

Πηγή: grtimes

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης