Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του δημοσιογράφου και ανταποκριτή της ΕΡΤ Αλέκου Μάρκελλου, ο οποίος καταγγέλλει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook την «απόπειρα βιασμού» σε βάρος μιας δημοσιογράφου από γνωστό επώνυμο συνάδελφό της, ο οποίος διατηρεί ιστοσελίδα και δική του τηλεοπτική και ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει και διευθυντής ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση.

Στην ανάρτησή του κάνει λόγο για «απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον ανυποψίαστης γυναίκας και μητέρας ανηλίκων» και προσθέτει ότι είναι η σοβαρότερη περίπτωση μέχρι στιγμής, μετά την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και την 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα με δύο αναρτήσεις του ο δημοσιογράφος περιγράφει την επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου:

«Γυρνώντας από την κουζίνα με το ποτήρι στο χέρι, με έσπρωξε και μου επιτέθηκε λέγοντας ότι θα πάρει και αυτός αυτό που “παίρνουν και οι άλλοι “ Παλέψαμε, άρχισε να φωνάζει, τα παιδιά μου κοιμόντουσαν στο δίπλα δωμάτιο. Εύκολα τον σκότωνα εκείνο το βράδυ. Η δύναμη που βρήκα να τον χτυπήσω και να τον βγάλω από το σπίτι ακόμα με εκπλήσσει».

Στη δεύτερη ανάρτηση αναφέρει ο δημοσιογράφος: «Πήγα στην αστυνομία, περιέγραψα τα πάντα και δήλωσα τα ονόματα των συναδέλφων που ήθελαν να καταθέσουν υπέρ μου.
Κρύφτηκε για να παρέλθει το αυτόφωρο. Λογικό.
Η σύζυγός του έμαθε και με κάλεσε να μου ζητήσει να αποσύρω την μήνυση γιατί έχουν ένα παιδί.
Της θύμισα ότι και εγώ έχω και μάλιστα πάνω από ένα. Της είπα ότι οφείλω στα παιδιά μου να μην αποσύρω την μήνυση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Σε αυτή την υπόθεση, το πέπλο της Σιωπής έσπασε.
Και χαίρομαι που οι ανακοινώσεις του Σωματείου μας, της ΕΣΗΕΑ, που στηρίζει και προτρέπει τα θύματα τέτοιων βάρβαρων επιθέσεων να βγουν και να μιλήσουν, μου παρέχει έτσι την πλήρη υποστήριξή της στην προσπάθειά μου να συμβάλω, με την συγκατάθεση του θύματος, στις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν.
Πρέπει να μιλήσουν και άλλοι συνάδελφοι που γνωρίζουν.
Είναι πολλοί και συγκεκριμένοι και περιμένω να σταθούν στο ύψος τους με αποφασιστική αξιοπρέπεια, όπως το έχουν ήδη κάνει πολλοί και τους ευχαριστώ.
Αυτή η υπόθεση έχει παρακλάδια που αγγίζουν βαθιές χορδές ενός πολύχρονου παρασκηνίου, πλευρές του οποίου, σας βεβαιώνω, για όσους είναι -δικαίως- ανυποψίαστοι, είναι ενδιαφέρουσες εκπλήξεις».

To zougla.gr επικοινώνησε με τον Αλέκο Μάρκελλο, ο οποίος μας εξήγησε τις λεπτομέρειες γύρω από αυτή την καταγγελία, ενώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ήταν «δημοσιογραφικό χρέος» του να δημοσιοποιήσει την καταγγελία αλλά και να ενημερώσει τις δημόσιες αρχές για το περιεχόμενό της.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης