Zougla Newsroom

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, από την άποψη της καταγγέλουσας, υπόθεση με πολλές «πτυχές», εκδικάζεται την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στα δικαστήρια Πειραιά, όπου στο εδώλιο θα καθίσουν 6 άτομα – πλοιοκτήτης, ναυτική πράκτορας, αλλά και υπεύθυνοι έργων και ασφαλείας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία είναι «πρόκληση θανάτου από αμέλεια» και τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης εκτυλίχθηκαν το 2016, όταν ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός πάνω στο πλοίο European Express στον νέο μώλο Δραπετσώνας.

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πειραιά φέρνει στο εδώλιο όλους τους εμπλεκόμενους που θεωρεί – δηλαδή τους υπεύθυνους του πλοίου, αλλά και του ΟΛΠ.

Η υπόθεση αυτή πάντως, σύμφωνα με μία εκ των κατηγορουμένων, την Παναγιώτα Σοφίου, έχει κι άλλες, πολύ σοβαρές προεκτάσεις, πέραν του δυστυχήματος από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παναγιώτα Σοφίου είναι η ναυτική πράκτορας η οποία είχε αναλάβει για ένα διάστημα την πρακτόρευση του επίμαχου πλοίου. Ως αποτέλεσμα, τα χρέη του πλοίου – περί τα 180.000 ευρώ – πέρασαν στην ίδια, βάση νόμου, αφού δεν καλύφθηκαν από τον πλοιοκτήτη, «ο οποίος κρυβόταν πίσω από offshore», όπως αναφέρει. Η ίδια δεν έχει να πληρώσει αυτό το χρέος και δεν έχει καταφέρει να κινηθεί δικαστικά ώστε  να απεμπλακεί από αυτό, καθώς όπως ισχυρίζεται, ο πρώην δικηγόρος της την «πούλησε» και η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Όπως καταγγέλλει στον φακό του zougla.gr, η ίδια, πέραν της υπόθεση του θανάτου, είναι θύμα μιας «συμπαιγνίας», ενός «κυκλώματος» όπως λέει χαρακτηριστικά, που δρα επί χρόνια στον Πειραιά, και περιλαμβάνει μεσάζοντες, brokers, υπεύθυνους ασφαλείας, δικηγόρους και άλλους. Αυτή τη στιγμή η Παναγιώτα Σοφίου, εκτός από κατηγορούμενη για θάνατο ανθρώπου από αμέλεια, έχει καταστραφεί επαγγελματικά και οικονομικά, αφού λόγω του παραπάνω χρέους, δεν της παρέχεται το δικαίωμα της πρακτόρευσης πλοίων.

Το εν λόγω κύκλωμα, όπως πάντα καταγγέλλει η ίδια, «κερδίζει μέσα από απάτες με τις πρακτορεύσεις πλοίων. Αφήνει τα χρέη στους πράκτορες και στη συνέχεια εξαφανίζονται ή απειλούν ζωές. Γλιτώνουν τα χρέη στον ΟΛΠ όπως και τα κόστη των πρακτορεύσεων, ενώ βγάζουν και μεγάλα ποσά από τις υπηρεσίες ασφάλειας των πλοίων», αναφέρει, και συνεχίζει:

«Έτσι δρουν και ποντάρουν στο ότι ποτέ δεν θα τους καταγγείλει κανείς. Καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές, όπως τη δική μου, και δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Στον Πειραιά τα γνωρίζουν όλα αυτά αλλά κανείς δεν μιλάει… Κανείς δεν τολμάει να τους ακουμπήσει»…

Και καταλήγει:

«Είμαι κατηγορούμενη αδίκως σε μια δίκη. Και είμαι σίγουρη ότι στο δικαστήριο οι άλλοι κατηγορούμενοι θα παίρνουν συνέχεια αναβολές. Κι έτσι εγώ θα μένω σε ομηρία, δεν θα μπορώ να εργαστώ, ενώ εκτός από το χρέος που μου φόρτωσαν μου χρωστάνε και 128.000 ευρώ. Έφτασα μέχρι τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης τον κύριο Κοντονή, ο οποίος αφού ενημερώθηκε, μου απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.Δυστυχώς όλοι οι επίσημοι φορείς και οι αρμόδιοι σιωπούν.

Κι εμένα, θα σας το πω, κινδυνεύει η ζωή μου».

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τα όσα καταγγέλλει:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης