Κτηνωδία στα Τρίκαλα: Πάνω από 20 γάτες νεκρές από φόλες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 10:24
Κτηνωδία στα Τρίκαλα: Πάνω από 20 γάτες νεκρές από φόλες

Δεκάδες γάτες βρέθηκαν νεκρές από φόλες πάνω στον δρόμο και στα πεζοδρόμια μιας γειτονιάς απομακρυσμένης από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων.

Το πρωτοφανές περιστατικό βάναυσης κακοποίησης αδέσποτων ζώων, που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, εξόργισε τους κατοίκους της περιοχής, ένας μάλιστα από τους οποίους αποφάσισε να επικηρύξει τους δράστες με 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, που αναρτήθηκε σε σελίδα στο Facebook με όνομα «Αδέσποτα Σκυλάκια Τρικάλων», φαίνονται τουλάχιστον δέκα νεκρές γάτες σε γειτονιά κοντά στην περιοχή του νοσοκομείου στα Τρίκαλα.

 

 

«Πάνω από 20 νεκρές γάτες»

 

«Την Κυριακή το πρωί, με το που βγήκα από το σπίτι, αντίκρισα αυτό το αποκρουστικό θέαμα. Μιλάμε για πάνω από 20 νεκρές γάτες, πολύ κοντά η μία στην άλλη. Αμέσως καλέσαμε την αστυνομία, η οποία κατέγραψε το γεγονός και στη συνέχεια προχωρήσαμε σε κατάθεση και μήνυση κατά αγνώστων. Κατόπιν κάποιες γάτες μεταφέρθηκαν στην κτηνιατρική υπηρεσία ώστε οι γιατροί να συλλέξουν δείγματα τα οποία θα στείλουν στην Αθήνα για να διαπιστωθεί τι ήταν το δηλητήριο» αναφέρει σοκαρισμένη η διαχειρίστρια της σελίδας «Αδέσποτα Σκυλάκια Τρικάλων» στο GRTimes.gr.

Τι μπορεί να γίνει όμως ώστε να μειωθούν αυτά τα βίαια περιστατικά; Η ίδια υποστηρίζει ότι μια λύση θα ήταν ο δήμος να αναλάβει τουλάχιστον τις στειρώσεις των αδέσποτων, ώστε να μην αναπαράγονται συνέχεια και αυξάνονται.

«Έχουμε αναγκαστεί να δώσουμε πολλές φορές απ’ την τσέπη μας για στειρώσεις. Ο δήμος πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επίσης πιστεύω ότι, αν πιαστεί έστω και ένας από αυτούς που βάζουν τις φόλες, μετά θα υπάρχει φόβος στους υπόλοιπους και θα το ξανασκεφτούν για να βγουν ξανά με αυτό τον σκοπό.

Αξιοσημείωτο είναι τέλος -σύμφωνα με κατοίκους της πόλης- ότι, ενώ το περιστατικό έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών φιλόζωων και φιλοζωικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα με εκατοντάδες μηνύματα και κοινοποιήσεις, οι δύο φιλοζωικές των Τρικάλων, το «Άργος» και η «Ελπίδα», δεν έχουν ακόμα ασχοληθεί με το γεγονός.

Πηγή:grtimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 10:30