Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης, που έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή από το απόγευμα της Πέμπτης, στο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον νομό Λασιθίου, ανάμεσα στα χωριά Πρίνα και Μεσελέρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης καθιστούν δύσκολο οι αναζωπυρώσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στους δύο οικισμούς, όμως η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής περιόρισε τον κίνδυνο η φωτιά να απειλήσει άμεσα τους κατοίκους και τα σπίτια τους.

 

Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με 20 υδροφόρες, έξι πεζοπόρα τμήματα, 12 οχήματα μεταφοράς, ενώ έχει κινητοποιηθεί και εξοπλισμός του δήμου, που ενισχύει το έργο της κατάσβεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος συντονισμός. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 19:00 χθες και άμεσα μετέβη στο σημείο πυροσβεστικό ελικόπτερο. Στη μάχη με τις φλόγες προστέθηκαν το πρωί τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, που κάνουν ρίψεις νερού σε δύσβατες περιοχές.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλατζάκης, καλεί τους δημότες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τις περιοχές του Φράγματος, της Καλαμαύκας, της Πρίνας, της Μακρυλιάς και των Μεσελέρων.

Η ανάρτησή του:

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Παρακαλούνται οι δημότες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τις περιοχές…

Δημοσιεύτηκε από Θεοδόσιος Καλαντζάκης στις Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Πηγή: cretapost.gr, ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης