Αποστολή – Σκύρος: Σωτήρης Σκουλούδης

Η τριμερής διακλαδική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε Μαγνησία, Σκύρο και Αϊ-Στράτη, μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος-2020» είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, με βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσής τους σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φωτογραφίες, τα βίντεο και τη ζωντανή μετάδοση από το zougla.gr οι αποβατικές ενέργειες και οι ασκήσεις ανακατάληψης νήσου, που λαμβάνουν χώρα στο νησί της Σκύρου, από τις ειδικές δυνάμεις των τριών συμμαχικών χωρών. 

Δείτε την απόβαση των πεζοναυτών με τον φακό του zougla.gr

Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς όπως Ειδικών Επιχειρήσεων, Πεζοναυτών, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Αεροπορίας Στρατού, Ναυτικές Μονάδες (Φρεγάτες, Αρματαγωγά, Ελικόπτερα) και ιπτάμενα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Γαλλία συμμετέχει με δυνάμεις Πεζοναυτών, Ελικόπτερα και το LHD DIXMUDE, ενώ οι ΗΠΑ με δυνάμεις Πεζοναυτών και Αεροπορίας Στρατού.

Στο πλαίσιο της άσκησης, εκτελείται συνεκπαίδευση των τμημάτων των συμμετεχουσών χωρών επί ρεαλιστικής βάσης, που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει βολές όπλων ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς, βολές ελικοπτέρων, άλματα ελευθέρας πτώσης και διαδικασίες αεροπορικής υποστήριξης.

Δείτε περισσότερες εικόνες από την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης