Έτσι χτυπά η "μαφία" του ΗΣΑΠ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, 11:30
Έτσι χτυπά η "μαφία" του ΗΣΑΠ
Ανεξέλεγκτα, θρασύτατα και με ανύπαρκτο σχεδόν τον φόβο σύλληψης δρουν σπείρες κλεφτών στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, κυρίως στους σταθμούς πλησίον του κέντρου της Αθήνας. Με... ταχυδακτυλουργικές μεθόδους, εκμεταλλευόμενοι και την παραμικρή απροσεξία των ανυποψίαστων επιβατών, οι νεαροί -στην πλειονότητά τους- «πορτοφολάδες» παριστάνουν τους ήσυχους επιβάτες, ακόμα και τους τουρίστες, προκειμένου να αποσπάσουν τα πορτοφόλια μέσα από τις τσέπες ή τις τσάντες των πολιτών, οι οποίοι όταν αντιλαμβάνονται τι έχει γίνει, μάλλον είναι ήδη πολύ αργά...

​Ο Β.Κ. έχει καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο δεκάδες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και τις μεθόδους που ακολουθούν τα μέλη της σπείρας 
Ο Β.Κ., καθημερινός επιβάτης του ΗΣΑΠ, έχει καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο δεκάδες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και τις μεθόδους που ακολουθούν τα μέλη της σπείρας ή οι μεμονωμένοι κλέφτες. Ο ίδιος, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις έχει αποτρέψει περιπτώσεις κλοπών, πιάνοντας επ' αυτοφώρω τον δράστη, ενώ έχει ειδοποιήσει πάμπολλες φορές την αστυνομία για τα συγκεκριμένα περιστατικά. 

Οι πιο 'επίφοβοι' σταθμοί είναι από την Αττική μέχρι τα Πετράλωνα, αλλά και στον Πειραιά, όπου μετακινούνται οι τουρίστες

Όπως παρατηρούμε στα βίντεο, οι κλέφτες, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό στα βαγόνια, βρίσκουν την ευκαιρία να «κολλάνε» πάνω στο θύμα τους και με αστραπιαίες κινήσεις να αφαιρούν το πορτοφόλι του. Αλλάζουν συχνά βαγόνια, ώστε να μην προκαλούν υποψίες και, εξαιτίας της έλλειψης αστυνόμευσης, τους αρκεί ένα... γρήγορο τρέξιμο, προκειμένου να αποφύγουν τους μπελάδες.

Δείτε τα βίντεο που διέθεσε ο Β. Κ. στο zougla.gr και μάθετε πώς να... αποφεύγετε τις κακοτοπιές:


​Από τις 1.381 κλοπές στα ΜΜΜ το πρώτο εξάμηνο του 2016 διαλευκάνθηκαν οι... 60Τους πρώτους 6 μήνες του 2016 σημειώθηκαν στην Αττική 1.381 κλοπές στα συγκοινωνιακά μέσα, 167 περισσότερες από το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Από αυτές διαλευκάνθηκαν μόλις οι 60. Δηλαδή στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι δράστες δεν τιμωρήθηκαν ποτέ και τα κλοπιμαία χάθηκαν για πάντα.

Τα μέλη της σπείρας πλησιάζουν έναν ηλικιωμένο και του αποδίδουν τη 'λεία' τους...

Ο ίδιος υπολογίζει την 'μπάζα' του απογεύματος...

Το πορτοφόλι στην πίσω τσέπη της κοπέλας δεν είναι δικό της και αποτελεί τη λεία της από το τελευταίο δρομολόγιο

Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Β.Κ., εν αναμονή του επόμενου τρένου...

«​Συχνά οι αστυνομικοί στους οποίους υποδεικνύω τι έχει γίνει δείχνουν απροθυμία. "Τους ξέρουμε. Και να τους πιάσουμε θα τους αφήσουν αμέσως", είναι ορισμένες απαντήσεις που έχω λάβει»
 Ο Β.Κ. κατέθεσε στο zougla.gr τις εμπειρίες του: «Οι σπείρες δρουν ανεξέλεγκτα σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για ανθρώπους, κάθε ηλικίας, που προέρχονται κυρίως από βαλκανικές χώρες, με εμφάνιση που δεν προδίδει τους σκοπούς τους. Το θράσος τους είναι απίστευτο. Σε μια περίπτωση επέστρεψαν το πορτοφόλι χέρι με χέρι - χωρίς τα χρήματα- στον Κινέζο τουρίστα που έκλεψαν, ώστε να μη χάσει το διαβατήριό του, και σε άλλη περίπτωση χαιρετούσαν ειρωνικά τον ηλικιωμένο από τον οποίο είχαν μόλις πάρει το πορτοφόλι».

Ο Β.Κ. αναλύει επίσης τις μεθόδους που ακολουθούν, ώστε να μην αντιλαμβάνονται τη δράση τους οι επιβάτες. «Μια φορά, σε ένα βαγόνι, αναγνώρισα 15 άτομα-μέλη της σπείρας και μόνο ο ένας ήταν κανονικός επιβάτης. Δηλαδή γύρω του ήταν όλοι μέλη της σπείρας. Σε ένα βαγόνι» σημειώνει, καταγγέλλοντας ότι οι αρμόδιες Αρχές γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά... κάνουν τα στραβά μάτια! 

«Συχνά οι αστυνομικοί στους οποίους υποδεικνύω τι έχει γίνει δείχνουν απροθυμία. "Τους ξέρουμε. Και να τους πιάσουμε, θα τους αφήσουν αμέσως" είναι ορισμένες απαντήσεις που έχω λάβει.  Το πιο σοκαριστικό είναι με μια σταθμάρχισσα που μίλησα, η οποία μου είπε ότι τα άτομα της σπείρας είναι γνωστά σε όλους, όμως οι ίδιοι δεν τολμούν να λάβουν μέτρα, διότι... φοβούνται, επειδή δέχονται απειλές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακούστε τη μαρτυρία του:


Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, 18:32