Δύο νέοι σεφ σπούδασαν μαζι την μαγειρική τέχνη, μαθήτευσαν δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο, εργάσθηκαν σε γκουρμέ εστιατόρια της Αθήνας και εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα και πήγαν στη Νίσυρο.

Στο ανεξερεύνητο νησί των Δωδεκανήσων δημιούργησαν πάνω στο κύμα το δική τους κουζίνα και κάθε πρωί περιμένουν τον ψαρά του νησιού που τις τροφοδοτεί με την ψαριά του μέσα σε πανερια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωσταντίνος και ο Αντώνης γνωρίστηκαν στα θρανία της Γαλλικής Σχολής Le Monde για μαγειρες ,εκτοτε η πορεία τους είναι κοινή Αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους πήγαν στο γνωστό για τα θαλασσινα εστιατόριο «Βαρούλκο» και μαθήτευσαν δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο όπως τον αποκαλουν, Λευτερη Λαζάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια εργάσθηκαν στο κοσμοπολιτικα εστιατόριο “Βασιλαινα” μέχρι που τα κύματα του Αιγαίου φετοςένα πρωινό του Απρίλη τους έφερε στη Νίσυρο.

Η gevsea είναι ένα εστιατοριο με θέα το απέραντο γαλάζιο και τον εντυπωσιακό βράχο πάνω στον οποίο βρίσκεται η προστάτιδα του νησιού , η Παναγία η Σπηλιανή.

Από νωρίς το πρωι ο ψαράς Στεφανής με το καικι του την “Δέσποινα” τους φέρνει μέσα σε πανερι την ψαριά που μάζεψε το προηγούμενο βράδυ.

Αμέσως οι δύο σεφ ξεκινούν την προετοιμασία για το μενού της ημέρας.
 
Ο στεριανος Κωσταντίνος κατευθύνεται στη κουζίνα και μας λεγει: «Ποτέ μου δεν φαντάστηκα ότι θα δούλευα στη κουζίνα και δίπλα μου θα σκάει το κύμα».

Ενώ ο νησιώτης Αντώνης μας αποκαλυπτει ότι «είναι γέννημα θρέμμα Νίσυριος και ο ψαράς με το καϊκι είναι ο πατέρας του».

Χαρακτηριστικά πιάτα
-Φρικασέ φιλέτο ψαριού με χόρτα εποχής και αυγολέμονο(δίχως αυγό)από ζουμί ψαριού και πουρέ καρότου
-Κριθαροτο γαρίδες αρωματισμένο με λεμόνι και βασιλικό
-Μεσογειακη ψαρόσουπα
Ψάρι ημέρας,κρουτον απο προζυμενιο ψωμί,κρέμα καπνιστού κολοκυθιου άνυδρου Νισύρου, λάδι αρωματισμένο με σελινοφυλλα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης