Του Ανδρέα Θεοδωρόπουλου του Κων/νου, Δικηγόρου Αθηνών Παρ΄Εφέταις και πρώην δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER  CHANNEL. 

ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Η Κυβέρνηση απέσυρε χθες το απόγευμα το βοήθημα των 800 Eυρώ που είχε εξαγγείλει δια των υπουργών της , Άδωνι Γεωργιάδη σε ραδιοφωνική εκπομπή στις 19-03-2020 και αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους  της Χώρας , όπως και για τους εργαζομένους των ως άνω επιχειρήσεων που ανεστάλη η λειτουργία τους εξαιτίας της ανωτέρας βίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας ,του αόρατου εχθρού που ονομάζεται Κορονοιός. 

Ο εμπαιγμός όλων των συναδέλφων μας δεν έχει προηγούμενο, αφού έχουν περιληφθεί στην πλατφόρμα τα περισσότερα ελεύθερα επαγγέλματα  , όπως των μηχανικών , των ζαχαροπλαστών, των ιδιωτικών σχολείων , των ιδιοκτητών καταστημάτων τατουάζ ακόμη ακόμη και των ιερόδουλων που εργάζονται σε οίκους ανοχής . 

Επειδή τα δικαστήρια, δηλαδή ο τόπος της εργασίας μας παραμένουν ακόμη κλειστά με την υπ΄αριθ.15.3.2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 864/15.3.2020), που αντικαθιστά κατά περιεχόμενο την προγενέστερη υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 17734/2020 (Β’ 833) ΚΥΑ .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι συνάδελφοί μας εκτός από οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και θέματα υγείας αυτών ή των οικογενειών τους τα οποία χρήζουν άμεσης ικανοποίησης,  ενώ αρκετοί  είναι πατεράδες και μανάδες δύο , τριών , τεσσάρων ή και πέντε τέκνων. Εγώ προσωπικά είμαι πατέρας δύο ανηλίκων τέκνων με σύζυγο άνεργη και δύο υπερήλικους γονείς με ασθένειες, οι οποίοι έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και έχοντας ελάχιστες παραστάσεις στα δικαστήρια το 2020 και με εισόδημα κάτω των 10.000 Eυρώ. Η δική μου είναι μια περίπτωση , υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις συναδέλφων Δικηγόρων που πραγματικά η ανάγκη που έχουν είναι άμεση. 

Επιτέλους ας καταλάβουν οι κύριοι της Κυβέρνησης πως οι Δικηγόροι δεν είναι μια κλειστή κάστα προυχόντων , πλουσίων της νομενκλατούρας , αλλά η πλειοψηφία αυτών  είμαστε μαχόμενοι , επιβιώνοντας με 600 – 700 Ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων με 1.000 Ευρώ απασχολούμενοι σε εταιρείες Δικηγορικές επί 8 έως 12 ώρες  ή όσοι διατηρούμε δικά μας Δικηγορικά γραφεία επιστρέφουμε σπίτια μας αργά το βράδυ συμπληρώνοντας ακόμη και 15 ωρα.

Οι Δικηγόροι είμαστε περίπου  37.000, αλλά ούτε οι μισοί δεν είναι ενεργοί , όσοι λοιπόν χρήζουν άμεσης ανάγκης πρέπει να βοηθηθούν από το κράτος το οποίο επί τόσα χρόνια πληρώνουμε με τις εισφορές μας στα ασφαλιστικά ταμεία, με τους φόρους και τα μνημόνια που από το 2010 έχουν ψηφιστεί παρότι ήταν αντισυνταγματικά. Οι μαχόμενοι είμαστε με τον λαό , δεν έχουμε φίλους υπουργούς όπως πολύ σωστά ο Πρόεδρός μας Δ. Βερβεσός τόνισε και δεν έχουμε εισοδήματα αρκετών χιλιάδων ευρώ . Είμαστε μερικοί από εσάς τους απλούς πολίτες χωρίς κανένα παραπάνω προνόμιο από την πολιτεία και χρειαζόμαστε και εμείς τα προς το ζην για να επιβιώσουμε. 

Με Αληθινή συναδελφική και Ελληνική Αγάπη 

Ανδρέας Θεοδωρόπουλος 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης