Η Βουλή των Ελλήνων, για ακόμη μία χρονιά, συμμετείχε στην παγκόσμια πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Ώρα της Γης», «συμβάλλοντας στο κοινό όραμα για ένα βιώσιμο μέλλον, εναρμονισμένο με τη φύση και το περιβάλλον».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής έσβησαν για μία ώρα, από τις 20:30 ως τις 21:30, ως μια συμβολική πράξη που «αποτυπώνει την κοινή ανάγκη για ανάληψη δράσεων, απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος, ένα ηχηρό μήνυμα αφυπνιστικής υπενθύμισης ότι τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, έχουμε όλοι την ευθύνη για την προστασία της κοινής μας στέγης, του πλανήτη μας. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δίνοντας το παράδειγμα οικολογικής συνείδησης, όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ παράλληλα μέσα από ενεργειακές αναβαθμίσεις στις κτιριακές του υποδομές, καθώς και επιλεγμένες παρεμβάσεις στην καθημερινή λειτουργία του, μειώνει το οικολογικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Βουλή έχει υιοθετήσει πρακτικές που ενισχύουν το πράσινο αποτύπωμά της, καθώς με την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ψηφιακής διακίνησης εγγράφων και ανακύκλωσης, έχει καταφέρει να μειώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη χρήση χαρτιού. Στην ίδια κατεύθυνση κοινωνικής και οικολογικής ευθύνης, διαχειρίζεται και το ζήτημα των απορριμμάτων, εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη διαχείριση ανακύκλωσης όλων των πλαστικών και μεταλλικών υλικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης