Στη λήψη μέτρων προχωρά ο δήμος Κηφισιάς, ώστε να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και μείωση του κόστους, σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Ήδη έχει οριστεί από τη δημοτική Αρχή ενεργειακός υπεύθυνος για τις απαραίτητες μετρήσεις και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας κι έχει τεθεί ως πρώτος στόχος η μείωση τουλάχιστον κατά 10% της κατανάλωσης ενέργειας.

Σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης, αυτός βελτιώνεται και αναβαθμίζεται με φωτιστικά υψηλής φωτιστικής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης. Το 70% του οδοφωτισμού έχει αντικατασταθεί από λαμπτήρες εξοικονόμησης τύπου led. Στα πάρκα, σε πλατείες και σε παιδικές χαρές το ποσοστό της αντικατάστασης είναι 100%, ενώ στους αθλητικούς χώρους 70% και τα έργα συνεχίζονται, ώστε να καλυφθεί με led όλη η επικράτεια του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σιντριβάνια της πόλης έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν λιγότερες ώρες, ενώ η πισίνα στο ΔΑΚ Πολιτείας σκεπάζεται με ειδικά μέσα τις βραδινές ώρες που δεν χρησιμοποιείται, προκειμένου να περιορίζεται η απώλεια θερμότητας και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας.

Στους χώρους και τις υπηρεσίες που λειτουργούν απογευματινές ώρες, εδώ κι ένα χρόνο υπάρχει αυτονομία στη θέρμανση και στην ψύξη. Παράλληλα, λειτουργεί ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της κατανάλωσης σε πέντε ενεργοβόρα κτίρια κι έχουν καταγραφεί οι ανάγκες σε σχέδιο ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. Ειδικά για τα ενεργοβόρα κτίρια δρομολογείται μετά την επικύρωση των σχετικών στοιχείων, η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα». Σε δύο σχολικά κτίρια ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής τους.

Τέλος, προωθείται η ηλεκτροκίνηση, καθώς πρόκειται να δημιουργηθούν στον δήμο 71 θέσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και αμαξιδίων για άτομα με ειδικές ανάγκες, μέσω του Πράσινου Ταμείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανάλογα με την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης, ο δήμος Κηφισιάς θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων προκειμένου να συμβάλλει στη συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος», αναφέρει μεταξύ άλλων η δημοτική Αρχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης