Μπουρλά: «Θέμα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος του κορωνοϊού»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 22:38
Μπουρλά: «Θέμα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος του κορωνοϊού»

Την πεποίθηση του ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος του κορωνοϊού εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα σχετικά με την ανάγκη να τηρηθούν πιστά οι οδηγίες και τα μέτρα. «Μέχρι να επιστρέψουμε στις ζωές μας φοράτε τις μάσκες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, τόνισε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα εμβόλια «θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά και σε αυτό το στέλεχος, αλλά δεν το ξέρουμε αυτή την στιγμή με βεβαιότητα. Πιστεύω ότι έχω δει στοιχεία τα οποία με κάνουν να μπορώ να πω ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά θα έχουμε οριστικά στοιχεία αν τα εμβόλια είναι το ίδιο ή περισσότερο αποτελεσματικά σε αυτό το στέλεχος σε κανένα δύο εβδομάδες».

Μιλώντας από τα γραφεία της εταιρείας στο Κονέκτικατ, ο Άλμπερτ Μπουρλά, παρουσίασε τον σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάθεση των εμβολίων και έδωσε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που θα έλθουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στην ΕΕ το 2021 θα διατεθούν 200 εκατ. δόσεις και κάθε χώρα θα λάβει το μερίδιό της κατ΄ αναλογία πληθυσμού σημειώνοντας πως στην Ελλάδα αναλογούν περί τα 2 εκατομμύρια δόσεις.

Ως προς τις διαδικασίες παράδοσης σημείωσε πως όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει καθώς και ότι η παράδοση γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προδιαγραφών ασφαλείας.

Υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος αισθάνεται «ευλογημένος» για το επίτευγμα της ανακάλυψης του εμβολίου και της ταχύτατης έγκρισης που αυτό έλαβε τόνισε πως «κατορθώσαμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ως προς τη δράση του απέναντι και στο νέο στέλεχος που έχει εμφανιστεί ως μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην Θεσσαλονίκη, στην πατρίδα του όπως την αποκάλεσε, την «πόλη που αγαπώ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο» και στην επένδυση της εταιρείας σε αυτή. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά  «η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε όχι γιατί θέλουμε να κάνουμε το χατίρι κάποιου. Αλλά διότι πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις πολύ απαιτητικές, στις πολύ μεγάλες απαιτήσεις που έχουμε από ένα τέτοιο hub».

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 22:38