Για σημαντικότατες παραλείψεις των κρατικών υπηρεσιών στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, αλλά και ανατροπή των ισχυρισμών της Αστυνομίας, η οποία είναι «έκθετη» μετά το πόρισμα των Ελβετών που έφερε στο φως το zougla.gr, κάνει λόγο ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς.

«Το ντοκουμέντο των Ελβετών ανατρέπει τους ισχυρισμούς της Αστυνομίας, η οποία είναι έκθετη, διότι υπήρξαν σημαντικότατες παραλείψεις επί 16 ώρες, καθώς απέκλεισαν το αποδεικτικό στοιχείο που λέγεται “αίμα” και απέκλεισαν τη δυνατότητα να βρεθεί αλκοόλ στο αίμα», επισήμανε στο zougla.gr ο γνωστός ποινικολόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο κ. Διαλυνάς μίλησε σχετικά με το «ερωτηματικό που τίθεται για τα αντανακλαστικά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας όσον αφορά την ιατροδικαστή, καθώς υπάρχει απώλεια χρόνου και απώλεια αποδεικτικών στοιχείων», κάνοντας λόγο για παραλείψεις κρατικών υπηρεσιών.

Όσον αφορά το πόρισμα των Ελβετών στο οποίο αναφέρονται τέσσερις άξονες παραλείψεων, ο Νίκος Διαλυνάς ανέφερε:

  1. Δεν είχε πραγματοποιηθεί λήψη αίματος, καθώς θα μπορούσε να εντοπιστεί η ποσότητα αλκοόλ.
  2. Έγινε παρατήρηση από τους Ελβετούς για τις 16 ώρες που πέρασαν μεταξύ του συμβάντος και της λήψης δείγματος ούρων.
  3. Με τη φασματογραφία κ.λπ. εντοπίστηκαν υψηλές ποσότητες αλκοόλ στο αίμα, που καταδεικνύουν την ποσότητα αιθανόλης (0,8), η οποία θα ήταν ακόμη υψηλότερη.
  4. Οι Ελβετοί ανέφεραν ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για την ποσότητα και το είδος του αλκοόλ, το βάρος της Γεωργίας, στοιχεία τα οποία θα βοηθούσαν στον ορισμό της ακριβούς ποσότητας αλκοόλ.

«Ποινικό αδίκημα εκμετάλλευσης» 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Διαλυνάς επισήμανε πως πλέον «τα αποτελέσματα των Ελβετών δίνουν σημαντικά στοιχεία στην ανάκριση όσον αφορά τον ισχυρισμό περί λήψεως μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Έτσι, στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα του Ποινικού Κώδικα που αφορά εκμετάλλευση ανικανότητας του φερομένου ως θύματος λόγω λήψεως μεγάλης ποσότητας αλκοόλ εκτός των άλλων».

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό του ποινικολόγου Νίκου Διαλυνά στο zougla.gr:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης