Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο τρόπος δράσης των μαστροπών της 14χρονης φιλοξενούμενης στο ίδρυμα «Το Σπίτι Του Παιδιού» στη Nέα Σμύρνη.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τριών ανδρών, – του 29χρονου «Ταχίρ», του 24χρονου Σ.Ε. και ενός 25χρονου που είχε δώσει ραντεβού με την ανήλικη στο μετρό της Αγίας Μαρίνας – , οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες καθώς φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά την 14χρονη, ενώ αναζητείται 23χρονος Γεωργιανός με το όνομα «Ρουσλάν» που φέρεται να είναι και ο τελευταίος πελάτης – βιαστής της ανήλικης. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα: μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, παιδική πορνογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη έρευνα των στελεχών Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, εντοπίστηκαν επτά βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου στα κινητά δύο εκ των τριών συλληφθέντων. Ο ένας εξ αυτών είναι ο 24χρονος συλληφθείς  Σ.Ε., που φέρεται να είχε καταγράψει την 14χρονη σε άσεμνες πόζες.

Ο 24χρονος ο οποίος εργάζεται στον χώρο της «ασφάλειας υψηλών προσώπων» ισχυρίζεται πως δεν είχε καμία ερωτική επαφή με την ανήλικη. Ωστόσο, ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων ο οποίος παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στις Αρχές υποστήριξε πως όχι μόνο συνευρέθηκε αλλά παρακολούθησε την πράξη και την κατέγραφε στο κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, βρέθηκε συνομιλία στο Instagram, στις 10.11 το πρωί της 19ης Μαρτίου, 13 περίπου ώρες πριν φύγει η ανήλικη από το ίδρυμα, μεταξύ του «Ταχίρ» – ο 29χρονος που κατονομάστηκε από την 14χρονη ως το πρόσωπο που της πρότεινε να την εκδίδει τάζοντας της το ποσό των 100 ευρώ ανά ραντεβού- και του Σ.Ε. Σε αυτή τη συνομιλία ο Ταχίρ, φέρεται να έγραφε «για δουλειά πάμε. Να μιλήσουμε στην Α.(εννοεί την ανήλικη)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατάθεσή τους οι υπόλοιποι συλληφθέντες παραδέχτηκαν ότι είχαν συναντηθεί με την ανήλικη σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, ωστόσο, αρνήθηκαν πως πλήρωσαν για να συνευρεθούν μαζί της. Μάλιστα, υποστήριξαν πως την επίμαχη νύχτα της Κυριακής βρίσκονταν στο ξενοδοχείο με την ανήλικη τέσσερα άτομα.

Τα δύο δεν ήρθαν σε επαφή μαζί της, αλλά τράβαγαν βίντεο, ο τρίτος παρακολουθούσε και ο τέταρτος προέβη σε συνουσία με την 14χρονη. Υποστήριξαν ότι «όλα έγιναν με τη θέληση της κοπέλας χωρίς να την πιέσει κανείς».

Το χρονικό των συλλήψεων – Ο ρόλος της κοινωνικής λειτουργού

Η 14χρονη έφευγε τακτικά το τελευταίο διάστημα από τη δομή και επέστρεφε μόνη της μετά από πολλές ώρες, μέχρι που την Κυριακή το μεσημέρι εξαφανίστηκε και επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας.

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια όταν κοινωνική λειτουργός ενημερώθηκε από μια φίλη της 14χρονης ότι η τελευταία είχε γνωρίσει έναν άνδρα και πήγαινε μαζί του. Παράλληλα, η αδελφή της, ηλικίας 16 ετών, πήρε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο της 14χρονης και διαπίστωσε, ότι είχε συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων με άνδρες. Η κοινωνική λειτουργός ενημέρωσε σχετικά την ΕΛ.ΑΣ. που συνέλαβε τρία άτομα, τα οποία είχαν συναντηθεί με την 14χρονη σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου.

Η ανήλικη φέρεται να είχε συμφωνήσει με έναν 29χρονο Αιγύπτιο, γνωστό ως «Ταχίρ», ότι για κάθε συνεύρεση θα έπαιρνε το ποσό των 100 ευρώ. Ο νεαρός σε αντάλλαγμα θα της διέθετε σπίτι στην Ελευσίνα για τα ερωτικά ραντεβού, ρούχα και εσώρουχα.

Όλα αυτά όμως μέχρι που έπεσε στην «παγίδα» που της έστησε η αδελφή της, η οποία προσποιήθηκε ότι μιλούσε με έναν άνδρα με τον οποίο η ανήλικη «είχε ραντεβού στο μετρό της Αγίας Μαρίνας για να πάει στην Ελευσίνα». 

Η κοινωνική λειτουργός, πληροφορήθηκε τις λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ραντεβού και με τη σειρά της έδωσε τις πληροφορίες στους αστυνομικούς της άμεσης δράσης που έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν εκεί δύο άτομα μέσα σε αυτοκίνητο χρώματος μπλε που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθη και ο 25χρονος, ο οποίος περίμενε το μικρό κορίτσι στο μετρό και βρέθηκε περικυκλωμένος από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης