Zougla newsroom

Έκαναν τη μια συναλλαγή μετά την άλλη. Κάθε δύο λεπτά έπαιρναν λεφτά και έδιναν ναρκωτικά στους εκατοντάδες χρήστες που τους πλησίαζαν. Άλλωστε το ραντεβού ήταν γνωστό και πάντα την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο. Μετά τις πέντε το απόγευμα στην πλατεία Εξαρχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr παρουσιάζει άγνωστες λεπτομέρειες από τη δράση της σπείρας των αλλοδαπών, τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα από την αστυνομία, όπως επίσης και φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το εμπόριο ναρκωτικών που έκαναν.

Για περίπου έναν μήνα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών είχαν γίνει θαμώνες της πλατείας Εξαρχείων, χωρίς κανείς να τους έχει αντιληφθεί, ενώ κατέγραφαν και με κάμερες τις εκατοντάδες συναλλαγές μεταξύ των μελών της σπείρας και των τοξικομανών. «Αν κάποια στιγμή περνούσε από την πλατεία ένας αστυνομικός ή ομάδα συναδέλφων, αρκούσε ένα νεύμα των τσιλιαδόρων ώστε οι διακινητές να εξαφανιστούν» λέει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, το κύκλωμα πουλούσε ηρωίνη και κοκαΐνη. «Η κάνναβη ήταν σε συσκευασίες των τριών γραμμαρίων έναντι πέντε ευρώ η μία. Μπορεί να έβγαζαν μέχρι και χίλια ευρώ την ημέρα, καθώς η διακίνηση ξεκινούσε από το απόγευμα και τελείωνε μετά τις δύο το πρωί» λέει αστυνομικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη «δουλειά», τα μέλη του κυκλώματος το έριχναν στην διασκέδαση, στο καλό φαγητό και το αλκοόλ, καθώς… λεφτά υπήρχαν. Επίσης υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι μέρος των χρημάτων πήγαινε στο εξωτερικό, πιθανότατα στους προμηθευτές ή στις οικογένειες των μελών.

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσαν στους αστυνομικούς τα σημεία όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά ώστε αν συλληφθούν να μην κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για εμπόριο, αλλά και το κύκλωμα να μη χάσει τις ποσότητες του εμπορεύματος. Τα έκρυβαν σε δέντρα γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, σε θόλους αυτοκινήτων, σε κάδους σκουπιδιών, κάτω από αυτοκίνητα ή ακόμα και μέσα σε φρεάτια.

Τα μέλη του κυκλώματος ήταν εκπαιδευμένα να κάνουν γρήγορα τη συναλλαγή και μάλιστα υπήρχαν και περιπτώσεις που οι φερόμενοι «κουμανταδόροι» επέπλητταν τους διακινητές όταν καθυστερούσαν. Στην αιφνιδιαστική επιχείρηση που έγινε στην πλατεία Εξαρχείων «συνελήφθησαν 13 αλλοδαποί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμα 16 αλλοδαπών συνεργών τους, τέσσερις εκ των οποίων είναι προσωρινά κρατούμενοι σε καταστήματα Κράτησης της χώρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ένα μέλος του κυκλώματος όταν συνελήφθη δήλωσε «χρήστης ναρκωτικών ουσιών» θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου. Όταν όμως είδε τα βίντεο όπου είχε καταγραφεί σε δεκάδες συναλλαγές, έβαλε τα κλάματα και ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στο εμπόριο των παράνομων ουσιών. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή και τα 29 μέλη προφυλακίστηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης