Ο Εισαγγελέας εξηγεί το σκεπτικό για την απαγγελία των κατηγοριών στους συλληφθέντες του Κουκακίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 11:59
Ο Εισαγγελέας εξηγεί το σκεπτικό για την απαγγελία των κατηγοριών στους συλληφθέντες του Κουκακίου

Απόρροια των στοιχείων της δικογραφίας αποτελεί, σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι.

Με αφορμή τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν για τη βαρύτητα των ποινικών διώξεων, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης ξεκαθαρίζει ότι αυτές συνδέονται αποκλειστικά με τα στοιχεία της έρευνας. 

«Διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιόν μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, απαντώντας σε εκείνους που διατύπωσαν την άποψη πως δεν έπρεπε σε βάρος των κατηγορουμένων να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο αλλά για κακουργήματα.

Μάλιστα, η Εισαγγελία με την ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως αρμόδιο πλέον για να κρίνει είναι το Αυτόφωρο όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση. «Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Χθες αφέθηκαν ελεύθεροι οι 20 συλληφθέντες, καθώς οι δίκες τους αναβλήθηκαν για τα τέλη Ιανουαρίου λόγω απουσίας των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 12:38