Βίντεο -Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, όπως έγινε γνωστό αρχικά από λιβυκά Μέσα Ενημέρωσης. Η παρουσία του Στρατάρχη Χαφτάρ στην ελληνική πρωτεύουσα μόλις δύο 24ωρα πριν από τη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως η Ελλάδα και η Κύπρος αποκλείστηκαν από τη διάσκεψη του Βερολίνου. Το πρωί της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, βρέθηκε στη Βεγγάζη της Λιβύης, συναντήθηκε με τον Χαφτάρ ο οποίος τελικά συμφώνησε να σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος που μετέφερε τον Στρατάρχη Χαφτάρ προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας (Ελευσίνα)  στις 19.50 τοπική ώρα.

Για ευνόητους λόγους ασφαλείας η Ελληνική Κυβέρνηση τήρησε σιγή ασυρμάτου ως προς την έλευση του Λίβυου πολέμαρχου. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως το αεροσκάφος με τον Στρατάρχη απογειώθηκε από τη Βεγγάζη. Την είδηση επιβεβαίωσε και το πρακτορείο ειδήσεων ΑP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως κατά τη συνέντευξή που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha ο Πρωθυπουργός λίγη ώρα πριν την άφιξη του Χαφτάρ στην Αθήνα έκανε λόγο για μια ελληνική διπλωματική πρωτοβουλία χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών 

Σχετικά με το πρόγραμμα του Χαφτάρ, όπως έγινε γνωστό, ο ισχυρός άνδρας της Λιβύης συναντήθηκε απόψε με τον Νίκο Δένδια σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.  Η συνάντησή τους ολοκληρώθηκε περίπου στις 22:00 το βράδυ.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

Αύριο Παρασκευή η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό αναμένεται στη 13:00, ενώ νωρίτερα στις 10:30 το πρωί θα περάσει το κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Στρατάρχης, ο οποίος φρουρείται από ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική, δεν είναι αρχηγός κράτους και έτσι το πρωτόκολλο δεν προβλέπει υποδοχή στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, αλλά και με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο. 

Φωτογραφίες από την συνάντηση Δένδια – Χαφτάρ στην Αθήνα

Φωτο: Eurokinissi, twitter

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης