Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές σε Κέρκυρα, Κορινθία και Ηλεία.

Στην Κέρκυρα το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουραμαδίτικα το απόγευμα της Κυριακής στις 19:00, έχει πλέον οριοθετηθεί και γίνεται έργο για να τεθεί σε πλήρη έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική για το συμβάν κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος,15 οχήματα και δύο ελικόπτερα, ενώ υπήρξε σημαντική συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α

Νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Βασιλικά της Κέρκυρας με κατεύθυνση σε ασφαλές μέρος προς Κεφαλόβρυσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο Κατακάλι Κορινθίας

Για την κατάσβεση επιχείρησαν συνολικά 121 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος επιχείρησαν 13 αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα. Πολύτιμη ήταν η συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Ένας πυροσβέστης λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου. 

Οι φλόγες έκαψαν δασική έκταση,  ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης σε κατασκήνωση της περιοχής καθώς και για αρκετές ώρες είχε διακοπεί η κυκλοφορία προς την παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού-Επιδαύρου.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά αργά το βράδυ της Κυριακής και πλέον δίνουν μάχη για να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Πυρκαγιά στην περιοχή της Ανάληψης Αμαλιάδας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην περιοχή Ανάληψη Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ξέσπασαν παράλληλα τέσσερα διαφορετικά μέτωπα σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων στην ίδια περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης