Μηνυτήρια αναφορά κατά του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, πύραρχου Λουκά Μούτσελου, έχει υποβληθεί σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εγκαλείται για «αυθαίρετη μονομερή μεταβολή» του ωραρίου απασχόλησης των υπηρετούντων στην Αχαΐα, κατά την περίοδο της Γενικής Επιφυλακής που είχε επιβληθεί, με απόφαση του Αρχηγού του ΠΣ, κατά την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών, ανά την ελληνική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαταγή

Με αφορμή την έκδοση Διαταγής του Διοικητή ΠΥ Αχαΐας από τις 5 Αύγουστου και για διάστημα 15 ημερών, που επέφερε ως αναφέρεται αλλαγή στο προβλεπόμενο ωράριο εργασίας με τους υπηρετούντες μόνο στο Νομό, να εργάζονται υπό καθεστώς 24ωρης υπηρεσίας, μετά από 24ωρη ανάπαυση, τη στιγμή που η περιοχή δεν είχε συμβάντα, ζητείται η διερεύνηση περιστατικών για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών (παράβαση καθήκοντος κλπ). Επισημαίνεται δε, ότι Διοικητής «με τη Διαταγή απειλούσε με πειθαρχικές διώξεις, όσους δεν την εφάρμοζαν» και τονίζεται, ότι για την έκδοση και ισχύ της απαιτείτο έγκριση από τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας και τον Αρχηγό του Π.Σ, που ουδέποτε υπήρξε.

Διαμαρτυρία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 22 Αυγούστου με απόφαση του Δ.Σ της Ένωσης Πυροσβεστών, εστάλη επιστολή στον Αρχηγό, η οποία κοινοποιήθηκε στην τοπική ηγεσία του Π.Σ και στον κ. Μούτσελο, επισημαίνοντας το παράνομο της Διαταγής , η οποία ανεκλήθη την ίδια ημέρα.
«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για το Πυροσβεστικό Σώμα, διαπιστώνεται παρατυπία, αυθαιρεσία. Δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, δικαιοδοσία μετατροπής του ωραρίου εργασίας από τον Διοικητή Νομού», τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΥΠΣΔΕΙΝ, Βασίλης Φερτάκης.

Απάντηση

«Δεν έκανα τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τις Διαταγές του Αρχηγείου, τις οποίες διατάχθηκα να εφαρμόσω», δήλωσε στην «Π», ο Διοικητής Π.Υ Αχαΐας, Λουκάς Μούτσελος, επισημαίνοντας πως δεν του έχει κοινοποιηθεί η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης