Διευκρινίσεις για τα όσα ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και στοιχεία για τις ανακοινώσεις που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος εξήγησε ότι έως και τις 7 Ιανουαρίου θα είναι κλειστή η εστίαση, ενώ ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, της εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις αναμένεται να δοθούν προς το τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τη μετακίνηση για αγορές, ο ίδιος είπε ότι θα γίνεται με sms και ανέφερε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών σε άλλη περιοχή από τον τόπο διαμονής τους για να επισκεφθούν μαγαζιά και να κάνουν τις αγορές τους.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, ούτε προς εκείνους που έχουν εξοχικές κατοικίες.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες» απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την καραντίνα στην οποία θα υποχρεώνονται όσοι έρχονται από το εξωτερικό, είπε ότι θα μένουν στο σπίτι τους, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για μέτρο που σκοπό έχει την αποτροπή της μετακίνησης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, αφού χαρακτήρισε «λίγο υπερβολικό κάποιος να φύγει για Αυστρία ή Ελβετία αν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, αφού τα δικά μας είναι κλειστά».

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους» είπε σχετικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα είναι από τις 21:00.

Σχετικά με το πώς θα γίνει ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μεταξύ συγγενών αφού απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών μετά τις 09:00 το βράδυ, είπε ότι ενδέχεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη.

Ακόμα είπε ότι «κυνήγι και ψάρεμα συνδέεται συνήθως με περιφερειακή μετακίνηση και συνήθως δεν γίνεται κατά μόνας», ενώ ερωτηθείς για το αν μπορεί να επιτραπούν οι δύο δραστηριότητες εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα, διευκρινίζοντας όμως ότι «δεν είναι της ώρας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης