Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος ενός μόνο εκ των τριών συλληφθέντων στο Κουκάκι, του φερόμενου ως συνεργάτη του Παλαιοκώστα, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν οι κατηγορούμενοι, συνοδευόμενοι από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν και οι τρεις συλληφθέντες είναι παράβαση του νόμου περί όπλων η οποία όμως είναι κακουργηματικού χαρακτήρα μόνο για τον έναν εξ’ αυτών ενώ για τους υπόλοιπους παραμένει σε βαθμό πλημμελήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή, λόγω συνάφειας αλλά κι επειδή προβλέπεται η επιβολή περιοριστικών όρων στο πλημμέλημα, αλλά ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν περίπου 40 αλληλέγγυοι οι οποίοι παρέμειναν εκτός δικαστηρίων, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης.  Όλοι τους  αποκλείστηκαν από τους αστυνομικούς  στην είσοδο των δικαστηρίων καθώς τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Φορώντας λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα και χειροπέδες, οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν στον  εισαγγελέα ο οποίος άσκησε τη σε βάρος τους δίωξη αφού μελέτησε τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε τέσσερα σπίτια εντός και εκτός της Αττικής. Στο σπίτι του ενός εξ’ αυτών βρέθηκαν  δύο όπλα, ενώ σε αποθήκη στο Κουκάκι, που βρίσκεται επί της οδού Αναστασίου Ζήνη, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν 10 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μία γυναίκα που φέρεται ότι είναι φίλη του δεύτερου κατηγορουμένου. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης