Διάφορα προϊόντα βάρους 15 τόνων περίπου, εντόπισαν και κατάσχεσαν από πλανόδιους πωλητές, στελέχη της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ., στον χώρο της κυριακάτικης αγοράς στον Πειραιά και τους γύρω δρόμους.

Η «επιχείρηση-σκούπα» σχεδιάστηκε ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω Covid-19. Όμως, κατά την διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν πολλοί παράνομοι μικροπωλητές και καταστράφηκαν περίπου 15 τόνοι κατασχεθέντων προϊόντων στα απορριμματοφόρα του Δήμου Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή όπου όλοι οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ως δήμος καταβάλλουμε προσπάθειες για την προστασία των πολιτών από την πανδημία του κορονοϊού, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε φαινόμενα παρεμπορίου, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Είναι ανεπίτρεπτο ενώ κλείνουμε την κυριακάτικη αγορά για λόγους ασφαλείας, να εκτυλίσσεται παρεμπόριο στον χώρο χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και οι κοινές δράσεις με την ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, προκειμένου να διασφαλίσουμε όσο μπορούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, την ευνομία και κυρίως την τήρηση όλων των μέτρων που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Από την πλευρά της, η εντεταλμένη δηµοτική σύµβουλος Δηµοτικής Αστυνοµίας, Κυριακή Μπουρδάκου, επεσήμανε ότι «οφείλαμε να αντιδράσουμε, γιατί η παράνομη αυτή λειτουργία στον χώρο του κυριακάτικου παζαριού, θα μπορούσε, εκτός των άλλων, να αποτελέσει υγειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης. Από τους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε η παράνομη πώληση προϊόντων στον χώρο και σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες διευθύνσεις δράσαμε δυναμικά». Στο μεταξύ, γαρίδες, καλαμάρια και θράψαλα τα οποία προορίζονταν προς πώληση, κατάσχεσαν έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε σπίτι στο Κερατσίνι κτηνίατροι της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικών.

Πρόκειται για 155 κιλά νωπών και αποψυγμένων αλιευμάτων, τα οποία εντοπίστηκαν, είτε σε επαγγελματικούς καταψύκτες, είτε σε οικιακό ψυγείο, καθώς και σε κιβώτια φελιζόλ. Όπως διαπιστώθηκε, τιμολόγια αγοράς δεν υπήρξαν. Ωστόσο, έπειτα από λεπτομερή μακροσκοπικό έλεγχο, χαρακτηρίστηκαν κατάλληλα για βρώση περίπου 90 κιλά κατεψυγμένες γαρίδες και θράψαλα, τα οποία, με τη σύμφωνη γνώμη της δικαστικού λειτουργού διατέθηκαν για τα ημερήσια συσσίτια των απόρων του ναού Αγίου Παντελεήμωνος Δραπετσώνας. Τα υπόλοιπα 65 κιλά κρίθηκαν ακατάλληλα για βρώση και οδηγήθηκαν για καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα, στην ίδια περιοχή του Κερατσινίου, στις 18 Ιουνίου, είχαν δεσμευτεί 200 κιλά νωπά αλιεύματα από πλανόδιους πωλητές και είχαν επιβληθεί πρόστιμα 4.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης