Βίντεο – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Πυροβολισμοί μεταξύ δύο αδερφών σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι στην οδό Εσπερίδων στην Κηφισιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τους πυροβολισμούς υπήρξε ένας τραυματίας ηλικίας 45 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

 

Ο δράστης, αδερφός του θύματος, 47 ετών, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, διέφυγε με ένα Smart από το σημείο και αναζητείται. Όσο για το τί ακριβώς προηγήθηκε μεταξύ τους, κανείς ακόμα δεν γνωρίζει… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους αστυνομικούς όμως ο 47χρονος δεν είναι άγνωστος. Τον Ιούλιο του 2017 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε σπείρα που πουλούσε «προστασία» σε καταστήματα σε Κεραμεικό, Γκάζι, Πατήσια, Κολωνάκι, Μεταξουργείο, Σύνταγμα, Γλυφάδα, Ψυρρή, Λυκόβρυση, Π. Φάληρο, Ασπρόπυργο, Κηφισιά, Άνοιξη, Νέα Ερυθραία, Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι, Κυψέλη και Πειραιά. Μάλιστα, στην ίδια δικογραφία είχε συμπεριληφθεί και μια ακόμα ομάδα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «τα μέλη των δυο ομάδων συνεργάζονταν αλλάζοντας σύνθεση κατά την προσέγγιση των καταστηματαρχών και το μοίρασμα των περιοχών».

Συνολικά είχαν συλληφθεί 19 μέλη και των δυο οργανώσεων μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονταν και τα ονόματα δυο αστυνομικών. Η σπείρα που δρούσε από το 2015 κατηγορήθηκε ότι έπαιρνε για «προστασία» από 200 έως 2.500 ευρώ μηνιαίως. Τον ρόλο του εισπράκτορα είχαν οι λεγόμενοι «φουσκωτοί», ανάμεσα τους και ο 47χρονος «πρωταγωνιστής» του σημερινού επεισοδίου στην Κηφισιά. 

Οι «υπηρεσίες» που προσέφεραν ήταν όμως και άλλες, όπως υποθέσεις διευθέτησης διαφορών μεταξύ τρίτων προσώπων, συνοδείες προσώπων και πρόκληση σωματικών βλαβών «κατά παραγγελία».

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο zougla.gr: «Ήταν από ένα σπίτι εδώ δίπλα, δύο αδέρφια, μεγάλη αψιμαχία. Κάποια στιγμή αρχίζουν να εμφανίζονται μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ξαφνικά έρχεται το ασθενοφόρο και μαθαίνουμε ότι έπεσαν πυροβολισμοί ανάμεσα σε δύο αδέρφια κι ότι ο ένας είναι στο νοσοκομείο. Παραδόξως πυροβολισμοί δεν ακούστηκαν».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

 

Δείτε βίντεο από το σημείο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης