Πληροφορίες για αυστηρό lockdown σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 22:23
Πληροφορίες για αυστηρό lockdown σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα

Εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown στους δήμους Ασπρόπυργου και Ελευσίνας φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έπεσαν στο τραπέζι της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, καθώς στις περιοχές αυτές της Δυτικής Αττικής το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζεται αυξημένο.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, έκρουσε το «καμπανάκι» του κινδύνου για την Δυτική Αττική, καθώς και για ακόμα 10 νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Ειδικά, για την Δυτική Αττική ο κ. Κικίλιας, χαρακτήρισε την κατάσταση ως «σοβαρή», ανακοινώνοντας μάλιστα τη συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων για την περιοχή αυτή.

Η επιβαρυμένη κατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής, αποδεικνύεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σύμφωνα με τα οποία, η Δυτική Αττική έχει 22,37 κρούσματα σε πληθυσμιακό δείγμα 100.000 κατοίκων, όταν στον βόρειο τομέα αντιστοιχούν 7,1 μολύνσεις στον ίδιο αριθμό κατοίκων.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Την επιτροπή λοιμωξιολόγων φαίνεται επίσης να προβληματίζουν και οι όμοροι με τον Ασπρόπυργο δήμοι,όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα που προαναφέρθηκε. Πάντως, η κυβέρνηση, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για τις προαναφερόμενες περιοχές, αύριο, Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 22:29