Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 53χρονου επιχειρηματία από τον Κολωνό ο οποίος βίαζε, απειλούσε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι.

Η αστυνομία εστιάζει τις έρευνες στους 213 παιδόφιλους που είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο προκειμένου να βιάσουν και αυτοί το ανήλικο κορίτσι. Στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε έχει αποτυπωθεί η μεθοδική δράση του 53χρονου. Περιέχει μεταξύ άλλων τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες, αλλά και τα ονόματα και τα τηλέφωνα ατόμων τα οποία επικοινωνούσαν με προφίλ φαινομενικά της 12χρονης, που στην πραγματικότητα όμως τα διαχειριζόταν ο 53χρονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την κατάθεση του παιδιού, το 12χρονο κορίτσι αναγκάστηκε να συναντήσει τουλάχιστον 10 άνδρες παρά τη θέλησή του και ύστερα από απειλές του 53χρονου.

Πώς η θεία του παιδιού «ξεκλείδωσε» την υπόθεση

Η παρατηρητικότητα της θείας της 12χρονης κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών διακοπών της οικογένειας φαίνεται ότι ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως περιέγραψε η μητέρα της 12χρονης, καθοριστική ήταν η στιγμή που η θεία του κοριτσιού την είδε να «κοκκινίζει» όταν διάβασε ένα από τα αρρωστημένα μηνύματα που της έστελνε ο 53χρονος. «Της λέει “γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες;” και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα, να του στείλει βίντεο γυμνά. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία. Το πήρε μετά από κάποια ώρα, γιατί δεν το έδινε η μικρή εύκολα το κινητό. Μετά έβαλε τον κωδικό κι άρχισε η θεία να διαβάζει. Μου τα έστειλε όλα σε μένα κι εγώ πήγα το ίδιο βράδυ στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού», περιέγραψε η μητέρα της 12χρονης.

«Το παιδί βιώνει καθημερινά έναν εφιάλτη με τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα»

Για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 12χρονη από τον Κολωνό που έπεσε θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε η δικηγόρος της, Ασπασία Ταραχοπούλου, δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη για να ξεχάσει τα όσα τραγικά βίωσε στα χέρια του 53χρονου και να διαχειριστεί τη διαπόμπευση που υφίσταται μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσής βιασμού της.

«Δεν είναι καλή η κατάσταση της οικογένειας και του παιδιού και χρειάζεται υποστήριξη ψυχολογική. Έχει την υποστήριξη της οικογένειάς του και τη δική μου όσο μπορώ να είμαι κοντά του. Το παιδί βιώνει καθημερινά έναν εφιάλτη ξανά και ξανά με όλη αυτή τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα», δήλωσε η δικηγόρος της στην ΕΡΤ.

Η κα Ταραχοπούλου κατήγγειλε τη στοχοποίηση και διαπόμπευση του ανήλικου θύματος αυτής της νοσηρής υπόθεσης που κρύβεται στο σπίτι της μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, καθώς ορισμένα κανάλια και δημοσιογράφοι έχουν δημοσιεύσει εικόνες του παιδιού, παραμονεύοντας έξω από το σπίτι της οικογένειας.

«Ελπίζω να σταματήσει αυτό εδώ. Αυτό δεν είναι καλή κατάσταση για όλη την οικογένεια. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά πιο μεγάλα και πιο μικρά, τα οποία πρέπει όλα να προφυλάξουμε, γιατί όλα έχουν μια κοινωνική ζωή. Έχουν το σχολείο τους, έχουν το Πανεπιστήμιό τους», ανέφερε η κα Ταραχοπούλου για την πολύτεκνη οικογένεια με τα οχτώ παιδιά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο καιρό διήρκεσε η σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης από τον 53χρονο κατηγορούμενο απάντησε ότι δυστυχώς ήταν τέσσερις μήνες.

«Μια θεία της είδε τα μηνύματα στο κινητό και ειδοποίησε τη μητέρα και το Χαμόγελο του Παιδιού», δήλωσε η κα Ταραχοπούλου, εξιστορώντας πως η καταγγελία έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου με τις Αρχές έκτοτε να προσπαθούν να αποκαλύψουν όλες τις πτυχές αυτής της τρομερής ιστορίας.

Ο συνήγορος της ανήλικης αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιακή εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο βασικός κατηγορούμενος για να προσελκύει διαδικτυακά άλλους παιδόφιλους, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.

Η ίδια ήταν καταπέλτης όσον αφορά τον ισχυρισμό του φερόμενου ως δράστη ότι η μικρή τον εκβίαζε, λέγοντας ότι «είχε φτιάξει ένα κοινωνικό προφίλ τέτοιο που δεν νομίζω ότι μοιάζει με έναν άνδρα που τον εκβίαζε ένα 11χρονο». Όσον αφορά στο εάν η ανήλικη τον προκαλούσε, στέλνοντάς του προκλητικές φωτογραφίες και βίντεο, η κα Ταραχοπούλου απάντησε ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τη μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με την κα Ταραχοπούλου, από τις μέχρι τώρα έρευνες της Ασφάλειας έχει προκύψει η εμπλοκή άλλων πέντε ατόμων, πλην των δύο προφυλακισμένων, με τις Αρχές να αναζητούν τα ψηφιακά ίχνη όλων όσων επιδίωξαν να κλείσουν ραντεβού με ένα ανήλικο κορίτσι. Και δυστυχώς, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται ότι είναι πάρα πολλοί…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης