Προφυλακίστηκε ο 27χρονος για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 15:30
Προφυλακίστηκε ο 27χρονος για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων, ο 27χρονος που συνελήφθη από την αστυνομία για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton. Η διαδικασία της απολογίας ξεκίνησε στις 10.30 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 15.00.

Ο 27χρονος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Χανίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ενώ απολογούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, τον δικηγόρο Χανίων Παντελή Ζέλλιο, ομολόγησε το έγκλημα.

«Ο εντολέας μου, όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα -και για αυτόν τον λόγο η ανάκριση θα συνεχιστεί- είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού. Ζητήσαμε και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» δήλωσε ο κ. Ζέλλιος.

Χθες, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη, δημοσιοποίησε τα στοιχεία του 27χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της οπλοκατοχής. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, για τον Ιωάννη Παρασκάκη του Αποστόλου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 15:37