Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έφερε και πάλι χιόνια στη χώρα για το Σαββατοκύριακο, αφού και σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου, αναμένεται να έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους, καταιγίδας και χιόνια.

Ο καιρός επιδεινώθηκε ιδιαίτερα το βράδυ του Σαββάτου, καθώς καταγράφηκαν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα, συγκεκριμένα, χιόνισε στο Κολωνάκι, στο Παγκράτι, στην περιοχή του Ζωγράφου, στο Γκύζη, στο Γαλάτσι, και στο Ψυχικό. Στα βόρεια προάστια τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας να το «στρώσει». Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα ανατολικά προάστια, στα Γλυκά Νερά και τον Γέρακα, αλλά και στα νότια, στην Ηλιούπολη, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο από την περιοχή του Διονύσου:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο από άλλες περιοχές:

Πυκνή χιονόπτωση στον Γέρακα τώρα Βίντεο: Φωτεινή Χαλή

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022

 

 

❄Αγία Παρασκευή Στα λευκά ❄ 03:30 Βίντεο: Δημήτρης Τριφιάτης

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022

 

❄⚠️❄⚠️ Αττική Οδός αποκλειστικό βίντεο. Μάνος Μιχαλόπουλος στο ύψος της Κατεχάκης

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022

 

Πυκνή χιονόπτωση σε εξέλιξη στο ύψος του Νομισματοκοπείου. Βίντεο: Xristos Giotis FORECAST WEATHER

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022

 

Δείτε Live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:

Που έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία

Η επιδείνωση του καιρού προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία και σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ στη Πεντέλη, έως το ύψος του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, και στα δύο ρεύματα.

Παράλληλα έχει κλείσει η Λ. Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται σε μέρος της χώρας την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και άνοδος στα ανατολικά. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Στις παραπάνω περιοχές θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σποραδικές βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 11, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από -1 έως 8, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 10, στις Κυκλάδες από 2 έως 8 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Πιθανότητα χιονόνερου υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα

Για τη Δευτέρα, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν κι είναι πιθανό στα νοτιοδυτικά να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα τα φαινόμενα στα ανατολικά και τα νότια θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 με 11 βαθμούς, μόνο στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί και το βράδυ στα βόρεια τοπικά η θερμοκρασία και -6 (μείον 6) βαθμοί Κελσίου.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη, για ορισμένες περιοχές της χώρας. Αναλυτικά, το δελτίο αναφέρει:

Θα διατηρηθεί ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη (23-03-2022), ενώ η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη (22-03-2022) στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα σημερινά.

Συγκεκριμένα:

Α. Την Κυριακή (20-03-2022) και τη Δευτέρα (21-03-2022) χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα χιονίσει τοπικά έντονα στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Την Τρίτη (22-03-2022) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), καθώς επίσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές, πιθανόν όμως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια των παραπάνω περιοχών, καθώς επίσης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Γ. Την Τετάρτη (23-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Βίντεο: Forecast Weather Greece

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης