Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Δαγαλάκης

Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί η γιορτή πέντε φίλων στα Πατήσια το πρωί της Δευτέρας, οι οποίοι δέχτηκαν πυροβολισμούς από οδηγό ταξί γυρνώντας από τον εορτασμό του ραμαζανιού. 

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος επέστρεφε, στις 9:15 το πρωί της Δευτέρας, στο σπίτι του μαζί με τέσσερις φίλους του από γιορτή η οποία πραγματοποιείται την πρώτη μέρα από τη λήξη του ραμαζανιού, ενώ φορούσαν όλοι παραδοσιακά ρούχα της χώρας τους, σαλβάρια και πουκαμίσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε είδαν ένα ταξί να κόβει ταχύτητα, να τους πλησιάζει, και ο οδηγός να ανοίγει το παράθυρο, να τους βρίζει, να βγάζει όπλο και να τους πυροβολεί.

Ο νεαρός μουσουλμάνος δέχθηκε 3-4 πυροβολισμούς, και ένα σφαιρίδιο τον βρήκε ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, στο κεφάλι, και τον τραυμάτισε. Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα.

Αλί: «Φοβήθηκα πολύ. Δεν είδα ποιος ήταν»

Το θύμα, περιγράφοντας στους δημοσιογράφους τη στιγμή της επίθεσης, ανέφερε πως εκείνη τη στιγμή, αν και πονούσε, δεν συνειδητοποίησε τι έγινε και κατόπιν είδε αίμα στο κεφάλι του. 

Όσον αφορά τον δράστη, εξήγησε πως δεν είδε ποιος ήταν, παρά μόνο ότι ήταν «λευκός» άνδρας και κρατούσε το πιστόλι στο χέρι.

Τζαβέτ: «Για εμάς αυτό είναι ρατσιστικό – φασιστικό»

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέτ Ασλάμ, ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι φασιστικό και ρατσιστικό και συμπίπτει με τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επίσης, μεταξύ άλλων, τονίζει πως «είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι υπάρχει και δικαιοσύνη, αλληλεγγύη». 

Όσον αφορά το όπλο της επίθεσης, ανέφερε: «Δεν ξέρουμε ακόμη αν ήταν αεροβόλο. Είναι ελαφρύ το τραύμα για να είναι από κανονικό πιστόλι. Ωστόσο, θα ερευνηθεί».

Κωνσταντίνου – ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Πρόκειται για περιστατικό ισλαμοφοβίας»

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του συνδυασμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Δήμο Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου, μίλησε για το περιστατικό, τονίζοντας πως η μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το μάτι του άτυχου Τζαβέτ, ενώ τόνισε ότι «κάθε φορά που ανακοινώνεται ότι έρχεται η δίκη της Χρυσής Αυγής ενεργοποιούνται φασιστικοί πυρήνες».

Δείτε τις δηλώσεις:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης