Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζεται από το βράδυ της Πέμπτης η καταγγελία μίας πρεσβυτέρας σε χωριό του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήγε στην αστυνομία και ανέφερε πως ο ιερέας σύζυγος της επιτέθηκε.

Η καταγγελία οδήγησε σε σύλληψη του ιερέα το μεσημέρι της Πέμπτης – ο ίδιος πήγε οικειοθελώς στο Α.Τ. – και το περιστατικό εξετάζεται με προσοχή και διακριτικότητα από τις αστυνομικές αρχές, καθώς αφορά υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Ο ιερέας θα οδηγηθεί το Σάββατο στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας το βράδυ της Πέμπτης επέστρεψε στο σπίτι του σε κατάσταση μέθης και επιτέθηκε αναίτια στην παπαδιά, με την οποία έχει και παιδιά, που εκείνη την ώρα ήταν μπροστά. Η πρεσβυτέρα προσπάθησε να τον αποφύγει, εκείνος έγινε ακόμα πιο βίαιος και στην προσπάθεια της να γλυτώσει βγήκε από το σπίτι και έτρεξε να διαφύγει, με τον ιερέα να την κυνηγάει. Εν τέλει, η γυναίκα κατάφερε να προστρέξει σε συγγενικό της σπίτι και τελικά κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα όπου έκανε την καταγγελία, καθώς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά στο παρελθόν έχει υπάρξει ξανά ανάλογη συμπεριφορά από τον ιερέα.

Το θέμα φυσικά απασχολεί και την Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, που επιλήφθηκε άμεσα της υπόθεσης και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας έχει μετατεθεί σε πολλές ενορίες τα τελευταία χρόνια, τόσο στα νότια του Ηρακλείου, όσο και στο εξωτερικό, με τελευταίο σταθμό την ενορία σε χωριό του Αγίου Βασιλείου.

Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης