Ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 37χρονης μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό εξέδωσε η ανακρίτρια – με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα – που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή της στη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ – μαζί με τρία από τα παιδιά της-, όπου εξετάζεται από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την εμπλοκή της στην υπόθεση. Κατόπιν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία και η ανακρίτρια αναμένεται να προσωποποιήσει σε βάρος της και άλλες κακουργηματικές κατηγορίες.

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό

Παράλληλα, στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους, Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανίδη και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεσή τους» με το παιδί. Ο Μίχος αρνήθηκε να αναφερθεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο δεύτερος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται, όπως και στον καταστηματάρχη, από την Τρίτη μετά τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Τι δήλωσε ο συνήγορος των δύο προφυλακισθέντων – «Για τι συναίνεση μιλάτε τώρα, για ένα ανήλικο 12 χρόνων;»

Νωρίτερα, ο Βασίλης Χρονόπουλος ορίστηκε συνήγορος των δύο προφυλακισθέντων.

Μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε: «Προφυλακίστηκαν μόλις προ ολίγου με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι. Εγώ προσωπικά παρόλο που το πρωί δήλωσα και ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν επιθυμώ να αναλάβω –  επειδή κανένας δικηγόρος από τον κατάλογο αυτεπάγγελτων δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση αυτή –  υποχρεώθηκα από την ανακρίτρια να αναλάβω εγώ.

Μιας και ήξερα την υπόθεση και έπρεπε να γίνει η ανάκριση σήμερα ήταν απαιτούμενη η παράσταση δικηγόρου. Όσον αφορά στις κατηγορίες ο 53χρονος αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, το ίδιο και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Ως προς τις λοιπές κατηγορίες και οι δύο αρνούνται και ειδικά ο πρώτος κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμα του για τη σιωπή μέχρι να συμπληρωθεί η ανακριτική δικογραφία, η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμη για να μπορέσει να βγει να πει αυτά που πρέπει να πει να αποδειχτεί η αλήθεια.

Αυτό που μπορώ να πω από το μέχρι τώρα υλικό της δικογραφίας είναι ότι αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέση με αυτό που πραγματικά έχει γίνει απέχει πάρα πολύ.

Από τη δικογραφία φαίνεται εμπλοκή προσώπου από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας της12χρονης, αυτό φάνηκε και από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Υπάρχουν διάφορα σημεία και αντιφάσεις και υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων… Ο 53χρονος είπε κάποια πράγματα γενικά για την κατηγορία, αποδέχτηκε αυτό που του αναλογεί και αυτό που πραγματικά έχει κάνει. Για τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθεί η δικογραφία δεν θέλει να πει κάτι…

Ο δεύτερος κατηγορούμενος η κατηγορία του ήταν πολύ μικρότερη και απολογήθηκε».

Ερώτηση: Υποστήριξε ότι υπήρχε συναίνεση του παιδιού;

Συνήγορος: Για τι συναίνεση μιλάτε τώρα, για ένα ανήλικο 12 χρόνων;… Το μόνο άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει έχει πρόβλημα είναι το παιδί, το οποίο έχει υποστεί τεράστια ζημιά. Πρέπει να προστατευτεί. Αλλά όσοι ενήλικες συμμετείχαν σε όλο αυτό που έχει γίνει πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται.

Αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος κυκλώματος, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη δράση όπως έχει παρουσιαστεί. Αυτό μένει να αποδειχθεί και από τα υπόλοιπα στοιχεία που θα μπουν στη δικογραφία.

Διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι να τα δω και εγώ αυτά, οπότε και εγώ πάντα μιλάω με το τι έχω στη διάθεσή μου. Είμαστε σε αναμονή.

Ερώτηση: Το συγγενικό πρόσωπο τι εμπλοκή φέρεται να είχε;

Συνήγορος: Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο θα το δείτε τις επόμενες ημέρες…

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη

Η αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη της 37χρονης, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια του από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου, συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης