Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 13:10 το μεσημέρι της Τετάρτης (31/8) στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12,8 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, στις 12:56, προηγήθηκε σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στον ίδιο θαλάσσιο χώρο. Το επίκεντρο του μικρότερου σεισμού εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,5 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ζούγκλα» ήρθε σε επαφή με τις τοπικές αρχές, οι οποίες μας ενημέρωσαν πως δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, μέχρι στιγμής.

Κάτοικοι της περιοχής, που διαμένουν στο Βαθύ, ανέφεραν πως αισθάνθηκαν έντονα τις σεισμικές δονήσεις, αλλά στην ευρύτερη περιοχή δεν έχουν σημειωθεί ζημιές.

Ε. Λέκκας: Να αποφεύγετε τις παλιές κατασκευές

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, εμφανίστηκε επιφυλακτικός, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια «σύνθετη ακολουθία». 

«Ο δεύτερος σεισμός δεν ήταν μετασεισμός, καθώς κατέγραψε περισσότερα Ρίχτερ», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε, έχει επικοινωνήσει ήδη με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και δόθηκαν οδηγίες ώστε τα στελέχη του δήμου να διενεργήσουν ελέγχους. 

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι οι δύο νέοι σεισμοί δεν συνδέονται με τους σεισμούς που «ταρακούνησαν» το νησί πριν δύο χρόνια, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. 

Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει τις παλιές κατασκευές και να ακολουθεί τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.  

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, δήλωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ συνεργεία του δήμου έχουν βγει για ελέγχους. 

Οι κάτοικοι, όπως είπε, είναι μεν στο δρόμο, αλλά διατηρούν την ψυχραιμία τους και η δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νότια του νησιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης