Τέλος μπαίνει στην ενδοοικογενειακή διαμάχη για τον τόπο που θα αναπαυθεί ο μεγάλος δημιουργός, Μίκης Θεοδωράκης, καθώς όπως φαίνεται η οικογένειά του αποφάσισε να υλοποιήσει τη μεγάλη του επιθυμία δηλαδή να ταφεί στο Γαλατά Χανίων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό Τύπο το μεσημέρι της Κυριακής, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη συμφώνησε για τη μεταφορά της σορού του πατέρα της στην Κρήτη, κάνοντας πράξη την τελευταία του επιθυμία.

Eν τω μεταξύ, από αύριο στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, «το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.). Θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η διαμάχη ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής όταν έγινε γνωστό ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιθυμούσε να γίνει ο ενταφιασμός του πατέρα της στο Βραχάτι Κορίνθου.

Στη συνέχεια, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, ζητώντας να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, Σάββατο, ακολούθησε η ανάρτηση στο Facebook της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας, η οποία μεταξύ άλλων, άφησε υπονοούμενα για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου!».

 

Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του…

Δημοσιεύτηκε από Margarita Theodorakis στις Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

 

Το πρωί της Κυριακής, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του με μία ανάρτηση στο Facebook, για το πού ο ίδιος επιθυμεί να ταφεί ο πατέρας του. «Δεν τον αψήφησα ζωντανό, ούτε τώρα θα το κάνω. Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά. Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά», έγραψε ο ίδιος.

 

Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα…

Δημοσιεύτηκε από George M. Theodorakis στις Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης