Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Η αδιαφορία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας για την επίβλεψη και εποπτεία του παραλιακού μετώπου είναι δεδομένη και πολλαπλώς αποδεικνυόμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι έχω απευθυνθεί και εγγράφως προς το ΚΛΕ απαιτώντας να επιβληθεί η νομιμότητα σε συγκεκριμένα σημεία της παράκτιας ζώνης καθώς οι παραβιάσεις της νομοθεσίας ήταν διακριβωμένες και διαρκείς και ενώ τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές καμία ενέργεια αποκατάστασης της νομιμότητας δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Διακίνηση ναρκωτικών στην παραλία  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα η ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών από συγκεκριμένες ομάδες που δουν στο παράκτιο μέτωπο της πόλης από το ΙΡΙΣ έως την είσοδο της Αμερικανικής βάσης από την προβλήτα έως την είσοδο του ΤΙΤΑΝ είναι καθημερινή με τα παραβατικά στοιχεία να πλησιάζουν καθημερινά ακόμα και μαθητές προκειμένου να προωθήσουν την πραμάτεια τους. Η έλλειψη πεζών περιπολιών καθώς και η ανεπαρκής  αστυνόμευση καθιστούν την περιοχή εξαιρετικά επικίνδυνη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Θαλάσσια ρύπανση από το ναυαγισμένο Catamaran

Στο παζλ της υποβάθμισης του κεντρικότερου σημείου της πόλης μας έρχονται να προστεθούν και τα πλοία πετρελαϊκής εταιρείας που παρανόμως εκτελούν εργασίες καθημερινά εντός της προβλήτας της πρώην Αμερικάνικης βάσης που δένουν. Ο θόρυβος από τις μηχανές αλλά και οι εργασίες που πραγματοποιούνται στα καταστρώματα έχουν ξεσηκώσει τη περιοχή

Στην ίδια προβλήτα βρίσκεται παροπλισμένο Catamaranαποτελώντας χώρο χρήσης ναρκωτικών μιας και η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Άλλο ένα πλοίο που θα καταλήξει αργά ή γρήγορα στο βυθό του κόλπου της Ελευσίνας.

Ούτε αυτό βλέπουν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Επικίνδυνες κόντρες στην παραλιακή οδό

Στο ίδιο μοτίβο υποβάθμισης της παραλιακής οδού Κανελλοπούλου γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών με  ΙΧ και μηχανές μεγάλου κυβισμού να διασχίζουν την παραλία με ιλιγγιώδη ταχύτατα ενώ ο ήχος των κινητήρων είναι εκκωφαντικός τρομάζοντας περαστικούς περιπατητές και κατοίκους. Ούτε αυτό ακούν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Τα σημεία διακίνησης

Διακινητές του «θανάτου» και άλλα παραβατικά στοιχεία καταλήγουν στην είσοδο ΤΙΤΑΝ σε ένα κομμάτι του παραλιακού μετώπου όπου συχνάζουν δεκάδες παιδιά καθημερινά με το φωτισμό των κοινόχρηστων χωρών ευθύνης του δήμου Ελευσίνας να είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτος.

Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονου

Πρόσφατα θύματα της έξαρσης εγκληματικότητας στην παραλία υπήρξαν  και δύο νεαροί κάτοικοι της πόλης όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 15 ατόμων στην παραλιακή οδό Κανελλοπούλου μια ανάσα από την είσοδο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ οι δύο φίλοι προχωρούσαν επί της οδού Κανελλοπούλου. Ενας εκ της ομάδας πλησίασε και γρονθοκόπησε τον 19χρονο, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει.Τότε, στράφηκαν στον δεύτερο νεαρό χτυπώντας τον με αγριότητα στο κεφάλι. Τον εγκατέλειψαν ξυπόλυτο στον δρόμο, έχοντας αρπάξει και το τσαντάκι του, που περιείχε το κινητό του τηλέφωνο, την ταυτότητά του και 30 ευρώ.Ο 22χρονος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος και λιπόθυμος με ασθενοφόρο στο Αττικό νοσοκομείο.

Άραγε από την  διοίκησης του Κ/Λιμεναρχείου Ελευσίνας θα επιβληθεί επιτέλους η νομιμότητα στην περιοχή με την ταυτόχρονη αύξηση περιπολιών στους χώρους αρμοδιότητας τους;

Θα αποκατασταθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων και των επισκεπτών;

Θα προστατευθούν οι κοινόχρηστοι χώροι από τις αυθαίρετες καταλήψεις και επεκτάσεις καταστημάτων;

Θα παταχθούν τα κυκλώματα που κυριαρχούν στην παραλία μας ή αν επιμείνω σε συνέχεια των αποκαλύψεων θα δεχθώ για δεύτερη φορά τα πυρά της γνωστής μαφίας που λυμαίνεται το παράκτιο μέτωπο από το Καλυμπάκι έως τη Βλύχα;

Σε 11 μήνες η Ελευσίνα θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης άρα οι αρμόδιοι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα πρέπει έγκαιρα να φροντίσουν η πόλη να προσφέρει την ασφάλεια που προβλέπεται τόσο στους κατοίκους της όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες που θα φιλοξενηθούν απομακρύνοντας όλα τα παραβατικά στοιχεία που την καθιστούν επικίνδυνη και εχθρική αλλά και αποκαθιστώντας τη νομιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους και πλατείες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης