Ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος ελέγχεται με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες για ατασθαλίες στα οικονομικά της Μητρόπολής του.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του έγγραφα για τον Μητροπολίτη Νικαίας -κατά κόσμον Γεράσιμο Βρυώνη- και ήδη εξετάζουν την υπόθεση, αφού το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελεγκτές εξακριβώνουν αν ο μητροπολίτης απέκτησε ακριβά ακίνητα, αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού του συγγενικού του περιβάλλοντος, αλλά και αν υπάρχουν σκιές στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Μητρόπολης.

Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών, ο ίδιος ο μητροπολίτης φέρεται να κατέχει ένα ακίνητο στη Λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά, τρία ακίνητα στην Ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή και ένα ακίνητο στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά.

Ο μητροπολίτης έχει ως κύρια κατοικία ένα από τα ακίνητα στην Ακτή Θεμιστοκλέους, πάνω από τα Μακρά Τείχη της Πειραϊκής, με θέα το πέλαγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αδελφός του, Δημήτρης, ο οποίος τυγχάνει αρχιλογιστής της Μητρόπολης, φέρεται να διαθέτει έπαυλη με πισίνα στη θέση Τζότζικας στη Γραβιά Φωκίδας, έπαυλη στην Άνοιξη Αττικής και πολλά ακριβά αυτοκίνητα.

Επιπλέον, ο ανιψιός του μητροπολίτη και γιος του αρχιλογιστή, Αλέξης, φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία του δύο επαύλεις στον Διόνυσο.

Όπως έχει καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ, ο ανιψιός είναι ο ελεγκτής των βιβλίων στους ενοριακούς ναούς της Μητρόπολης (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Κερατσίνι και Πέραμα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης