Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Κώστας Σακκάς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 01:47
Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Κώστας Σακκάς

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς, έπειτα από υπογλυκαιμική κρίση.

Η ζωή του κρατουμένου διατρέχει άμεσο κίνδυνο, ενώ οι γιατροί κρίνουν σοβαρή την κατάσταση της υγείας του, που φαίνεται ότι είχε κλονιστεί σοβαρά από τις απεργίες πείνας που είχαν προηγηθεί.

Ο Κώστας Σακκάς, με ανοιχτή επιστολή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κατήγγειλε πως στερείται σειρά βασικών του δικαιωμάτων. Από το Σάββατο 16/12 ξεκίνησε απεργία πείνας, με αίτημα «να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης».

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010, κατηγορούμενος για εμπλοκή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το 2014 αθωώθηκε τελεσίδικα. Τον Ιούνιο του 2019 συνελήφθη έπειτα από απόπειρα ληστείας ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και από τότε παραμένει κρατούμενος στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Η επιστολή του για την απεργία πείνας:

Στους 6 μήνες που βρίσκομαι στις φυλακές Κορυδαλλού για δικαστικές υποχρεώσεις, μου έχει επιβληθεί ένα άτυπο καθεστώς εξαίρεσης, στερώντας μου το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, αποκλείοντας με από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, απαγορεύοντας μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της φυλακής και η οποία μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά για την ποινική μου κατάσταση. Μου επιβάλλεται ουσιαστικά άτυπα μια πρώτη ποινή πριν ακόμα ακούσω την ετυμηγορία των δικαστών.

Από σήμερα 16/12 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκομαι.

Καμία εξαίρεση για κανέναν κρατούμενο από αυτά που στο παρελθόν έχουμε κερδίσει με αγώνες.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

16/12, Φυλακές Κορυδαλλού

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 01:53