Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού έχει μεταφερθεί πλέον ο 27χρονος δολοφόνος της διακεκριμένης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, η υπόθεση της οποίας απασχόλησε εκτενώς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε βαθύτατη θλίψη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεδομένου ότι η άτυχη Sue εργαζόταν στο φημισμένο Ινστιτούτο Max Planck, στη Δρέσδη. Έχασε τη ζωή της τόσο άδικα και βίαια ενώ βρισκόταν στο αγαπημένο της Κολυμπάρι ως ομιλήτρια σε διεθνές συνέδριο Μοριακής Βιολογίας.

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού από τις φυλακές της Τρίπολης στα μέσα Νοεμβρίου και παρακολουθείται από ειδική επιτροπή στο πλαίσιο της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που έχει παραγγελθεί από τις δικαστικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 27χρονος Χανιώτης, γιος ιερέα και πατέρας δύο μικρών παιδιών, φέρεται να ισχυρίζεται τώρα ότι ουδέποτε βίασε την άτυχη Αμερικανίδα σε αντίθεση με τα όσα είχε περιγράψει στην προανακριτική και ανακριτική απολογία του. Και τα είχε περιγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που σόκαραν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων.

Η αλλαγή αυτή στη στάση του μπορεί να οφείλεται ενδεχομένως  στο γεγονός ότι στα δείγματα που είχαν ληφθεί δεν ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του 27χρονου Χανιώτη. Αυτό όμως σύμφωνα με τους ειδικούς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπήρξε και βιασμός, δεδομένου ότι η σορός ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Οι αρμόδιοι προχώρησαν σε λήψη σηπτικών υγρών στα οποία ενδεχομένως δεν συμπεριλήφθηκε το σπέρμα του 27χρονου ή ακόμα και αν ελήφθη δεν κατέστη δυνατή η ανίχνευσή του λόγω της σήψης. Τονίζεται ότι η ποιότητα του υλικού λόγω αποσύνθεσης συνιστά σαφή αποτρεπτικό παράγοντα ταυτοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπεράσπιση, την οποία έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ. Παντελής Ζέλιος που ήδη τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει κομβική σημασία: τα δείγματα δεν ταυτοποιήθηκαν, επειδή δεν υπήρξε βιασμός ή επειδή δεν ήταν δυνατόν να ταυτοποιηθούν λόγω διαφόρων παραγόντων. Αναπόφευκτα προβληματίζεται και διερωτάται: «Έχουμε να κάνουμε με κάποιον φαντασιόπληκτο που επιζητούσε δημοσιότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;».

 

Πηγή: patris.gr

Πηγή βίντεο: Νέα Τηλεόραση Κρήτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης