Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασε την Πέμπτη ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ο 23χρονος ανέβηκε τα σκαλιά των δικαστηρίων χωρίς να πει λέξη. Ορισμένοι συγκεντρωμένοι τού φώναξαν «δολοφόνε» και τον ρώτησαν εάν έχει καταλάβει πόσο κακό έχει κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και αθλητισμού.

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στον 23χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στον 23χρονο το μεσημέρι της Τετάρτης όταν, έπειτα από καταγγελίες στο Τμήμα Αθλητικής Βίας, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο σε γραφεία συνδέσμου φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη. Εκεί εντοπίστηκε ο 23χρονος και δύο ακόμα άτομα, τα οποία προσήχθησαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος ταυτοποιήθηκε από τις πινακίδες του αυτοκινήτου του από το βιντεοληπτικό υλικό, ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα όπου επέβαινε η ομάδα των περίπου δέκα χούλιγκαν, αλλά και από έναν εκ των δύο τραυματιών του αιματηρού επεισοδίου που τον αναγνώρισε ως τον δολοφόνο του Άλκη.

Αρχικά, φέρεται και ο ίδιος ο 23χρονος να παραδέχθηκε πως ήταν παρών στο αιματηρό συμβάν. Στη συνέχεια, όμως, κράτησε σκληρή στάση και δεν ομολόγησε ότι ενεπλάκη σε αυτό. Απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε: «Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μού μιλάτε».

Το βιντεοληπτικό υλικό

Μετά τις σοκαριστικές μαρτυρίες περιοίκων που άκουγαν τη φασαρία στη γειτονιά τους, το τελευταίο 24ωρο έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και ένα βίντεο που καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του αιματηρού επεισοδίου. Eμφανίζεται μια ομάδα ανδρών να τρέχουν από ένα στενό σε κεντρικό δρόμο της περιοχής και να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα, φεύγοντας βιαστικά από το σημείο. Φαίνεται, επίσης, και στιγμιότυπο από τη φονική επίθεση στην παρέα των νεαρών, μέλος της οποίας ήταν και ο 19χρονος, η οποία έκανε ανέμελη τη βόλτα της.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

 

Βεβαρημένο παρελθόν

 

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε «πρωταγωνιστήσει» και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 23χρονο να είχε λάβει μέρος και στα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό Κυπέλλου του 2017 στον Βόλο, όπου οπαδοί είχαν χτυπηθεί με μαχαίρια και άλλα φονικά όπλα μέσα στο γήπεδο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του grtimes.gr, ο 23χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή και σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Το επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα της Volleyleague που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος παρευρέθηκε.

Μια ανάσα από τους υπόλοιπους χούλιγκαν

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τους υπόλοιπους δράστες της προχθεσινής επίθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης