«Τα τελευταία χρόνια έχω οικονομικά προβλήματα και αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που έκανα τις ληστείες. Δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν». Αυτά φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής ο εν ενεργεία συνταγματάρχης του Στρατού ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά το τρίτο του χτύπημα σε τράπεζας της Αργυρούπολης τη Δευτέρα.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν γρήγορα ότι δεν είχαν να κάνουν με έναν «σκληρό» κακοποιό αλλά σίγουρα με έναν άνθρωπο που είχε «περάσει στην απέναντι όχθη». Πληροφορίες του zougla.gr λένε ότι οι αστυνομικοί μετά το δεύτερο χτύπημα που είχε κάνει σε τράπεζα στα νότια προάστια, είχαν «σκιαγραφήσει» το προφίλ του καθώς ο 53χρονος δεν έδειχνε και μεγάλη διάθεση να καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Όταν όμως ταυτοποίησαν το πρόσωπο με την ιδιότητα τότε έμειναν έκπληκτοι. «Δεν περιμένεις από έναν στρατιωτικό, με τέτοιο βαθμό, σε αυτή την ηλικία και τέτοια προϋπηρεσία να κάνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, όλα είναι πιθανά» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την χειροβομβίδα με την οποία εισέβαλε στις τράπεζες του Παλαιού Φαλήρου, της Νέας Σμύρνης και της Αργυρούπολης δεν ήταν τίποτα παραπάνω από «5 πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο το οποίο παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες» όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας. 

Ο 53χρονος παραπέμπεται στον εισαγγελέα για τρεις ληστείες με τους αστυνομικούς να μην έχουν, για την ώρα, κάποιο στοιχείο που να τους δείχνει ότι ενδεχομένως έχει και κάνει και κάποια άλλη επιδρομή. Ωστόσο, πληροφορίες από τον Στρατό αναφέρουν ότι ο συνταγματάρχης έχει πολλούς «ανοιχτούς λογαριασμούς» με οικονομικές ατασθαλίες και γι’ αυτό το λόγο είχε απομακρυνθεί από την διοίκηση λίγο πριν την αποστρατεία του. «Βίος και Πολιτεία ήταν ο συνάδελφος. Είναι γνωστό σε πολλούς ότι έχει πάρει χρήματα από συναδέλφους του «δανεικά και αγύριστα» και δυστυχώς είχε πάρει στραβό δόμο» λέει αξιωματικός του Στρατού που μόνο έκπληκτος δεν έμεινε μετά την σύλληψη του 53χρονου. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συνταγματάρχης και πατέρας ενός παιδιού «κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών.» Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η στρατιωτική δικαιοσύνη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης