Το τερμάτισαν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 11:51
Το τερμάτισαν

Φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ., συνεπικουρούμενη από κάποιους δικαστικούς λειτουργούς, έχει αποφασίσει να εξαντλήσει την αυστηρότητά της, αλλά και να επιδείξει την αποτελεσματικότητά της, καταπνίγοντας «εγκληματικές» ενέργειες που προκαλούν ηλικιωμένοι, οι οποίοι «τολμούν» να εμφανιστούν στις λαϊκές αγορές για να βγάλουν ένα επιπρόσθετο μεροκαματάκι.

Μετά το συμβάν στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης με την 90χρονη γυναίκα η οποία έπλεκε παντόφλες για παιδιά και μωρά, οι Αρχές ξεπέρασαν τον εαυτό τους και έβαλαν στόχο μία 80χρονη που πωλούσε χόρτα στη λαϊκή της Κατερίνης.

Μάλιστα, ως φαίνεται, την υπόθεση πήρε στα σοβαρά και η ελληνική Δικαιοσύνη, αφού ορίστηκε και δικάσιμος.

Για του λόγου το αληθές, ιδού και το κλητήριο θέσπισμα:

Για κάποιον λόγο, η ίδια η αστυνομία δεν επιδεικνύει την ίδια ζέση ούτε και αποτελεσματικότητα όταν έρχεται αντιμέτωπη με οργανωμένες ομάδες παραεμπορίου, συνήθως σε δημόσιους χώρους, οι οποίες βρίσκονται σε κοινή θέα, σε πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας ή άλλων μεγάλων πόλεων.

Προφανώς, η ΕΛ.ΑΣ. ποιούσα την ανάγκη φιλότιμο τα βάζει με τους γέρους και τις γριές, οι οποίοι -ως γνωστόν- στη σύγχρονη Ελλάδα αποτελούν και τον πυρήνα του οργανωμένου εγκλήματος. Άρα, πρέπει και να εξολοθρευτούν. Ζητούμε συγγνώμη για αυτό το είδος της γραφής και για τα υπονοούμενα, αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει….

Εάν επιθυμούν όντως η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές να ελέγξουν το παραεμπόριο, ας ξεκινήσουν από την οδό Στουρνάρη με τη συστηματική διακίνηση παράνομων προϊόντων καπνού, μέρα-μεσημέρι. Ας ξεκινήσουν από την οδό Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, με τη συστηματική παρενόχληση διαβατών, φοιτητών και επαγγελματιών από την παράνομη διακίνηση προϊόντων - μαϊμού. Ας επισκεφθούν, αν θέλουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., τους χώρους συστηματικού παραεμπορίου μπροστά από την Ακαδημία Αθηνών, στις μπούκες του μετρό, αλλά και στο αναβαθμισμένο downtown της πόλης των Αθηνών.

Ας αφήσουν, επιτέλους, στην ησυχία τους κάποιους δεκάδες ηλικιωμένους ανθρώπους, διότι δεν είναι περισσότεροι σε όλη τη χώρα, που έχουν το κουράγιο να σέρνουν τα βήματά τους, στη δύση της ζωής τους, για να βγάλουν πέντε δεκάρες παραπάνω πουλώντας χόρτα ή πλεκτά παπουτσάκια για παιδιά.

Είναι ντροπή. Είναι αίσχος. Είναι απαράδεκτο.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 12:05