Απροκάλυπτα πια οι τουρκικές αρχές όχι απλώς μεταφέρουν οι ίδιες τους μετανάστες στα σύνορα με τη χώρα μας, αλλά πλέον προβαίνουν σε επιθετικές ενέργειες απώθησης των συνοριοφυλάκων μας!

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται μια συντεταγμένη διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας να κάνει ρίψη χημικών προς την ελληνική πλευρά των συνόρων, προφανώς με σκοπούς απώθησης των συνοριοφυλάκων μας, ώστε να διευκολυνθεί η παράνομη διέλευση των μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά και από την ελληνική πλευρά γίνεται χρήση χημικών προς την τουρκική πλευρά των συνόρων προκειμένου να απωθηθούν οι μετανάστες.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό με το σοβαρό αυτό συμβάν.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Νέα επεισόδια στις Καστανιές

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν από νωρίς στις Καστανιές του Έβρου. Από το πρωί της Τετάρτης οι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ έγιναν τουλάχιστον 10 ρίψεις χημικών στην ουδέτερη ζώνη. Οι μετανάστες, που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων στην τουρκική επικράτεια, είναι εκείνοι οι οποίοι ρίχνουν τα χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση είχε μειωθεί κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία της ΕΕ, ενώ από σήμερα το πρωί άρχισε νέος κύκλος εντάσεων.

 

 

 

Σε πλήρη επιχειρησιακή δράση ο Ελληνικός Στρατός

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη επιχειρησιακή δράση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του Έβρου, όπου μαζί με την αστυνομία φυλάνε τα σύνορα από τη μαζική, παράνομη είσοδο μεταναστών.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα εντυπωσιακά βίντεο από τις επιχειρήσεις, αλλά και τις ασκήσεις με τα πραγματικά πυρά.

Δείτε τις δράσεις επιτήρησης στην Περιοχή Ευθύνης  Δ’ Σώματος και ΑΣΔΕΝ:

 

Δείτε το βίντεο με τις βολές που πραγματοποιήθηκαν στην Περιοχή Ευθύνης Δ’ Σώματος και ΑΣΔΕΝ:

 

Δείτε το βίντεο με τις μετακινήσεις τμημάτων:

 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης