Μια παραλία μοναδικού κάλλους αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και παραδίδεται στην ελεύθερη χρήση των πολιτών, ύστερα από κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, τα οποία είχαν κτιστεί κυριολεκτικά πάνω στον αιγιαλό.

Ο λόγος, για την παραλία του Επιταλίου- της παλιάς Αγουλινίτσας- του δήμου Πύργου, όπου η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α.) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε στην κατεδάφιση οκτώ αυθαιρέτων.

Πρόθεση των αρμόδιων αρχών είναι να συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις και άλλων κτισμάτων, «ώστε η παραλία της Ζαχάρως να αποδοθεί στους πολίτες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΚΑ.

Μετά το τέλος των κατεδαφίσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από ειδικό εκσκαφέα, ακολούθησε η προσεκτική απομάκρυνση των μπάζων, που μεταφέρθηκαν σε επιλεγμένο αδειοδοτημένο χώρο, καθώς και ο καθαρισμός της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε τα βίντεο:

/Uploads/Media/VMIX/Video/2012/Jun/8/145837031.jpg

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης